Helyi közélet

2021.06.14. 14:57

Megújul az Oskola utca és a csomópont

Azt állítják a tervezők, hogy biztonságosabb és egyszerűbb lesz közlekedni, ha végeznek az Oskola utca és a Belvárosi híd lábánál lévő csomópont felújításával és átalakításával. A munka jövő hétfőn kezdik, és a tervek szerint egy év múlva fejezik be. Körülbelül húsz parkolóhelyet vesznek el az autósoktól.

Suki Zoltán

Szeged 2021.06.14. bringás reggeli és az Oskola utca átépítésének projektnyitó sajtótájékoztatója fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Teljesen átalakítják az Oskola utcát és a Belvárosi híd lábánál lévő nagyon forgalmas csomópontot, amitől azt várják, hogy biztonságosabb lesz a közlekedés a környéken. Az átalakítások jó része egyébként a kerékpárosoknak kedvez. Ez szerepel a projekt ismertetésében is. Azt írják benne, hogy irányhelyes kerékpáros sávokat és a közösségi közlekedést segítő forgalmi sávokat hoznak létre. A nagykörúton belül pedig kerékpáros nyomokkal és kerékpársávokkal jelölnek ki további útvonalakat.

A munkát azzal kezdik, hogy az Oskola utcában felverik a járdát és kicserélik a vízvezetéket. A munka miatt lezárják várhatóan két hónapig az Oskola utcát a Somogyi utca és a Roosevelt tér között. Az Oroszlán utcába is csak a munkagépek hajthatnak be, de a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható marad. Az Oroszlán utca–Nádor utca–Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől lesz megközelíthető.

Sokáig lesz káosz az Oskola utca környékén. Fotó: Kuklis István

Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik. A gyalogosok az Oskola utca Belváros felőli járdáját használhatják. Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az elzárt területre. Az üzletek gyalogosan mindkét oldalon megközelíthetőek maradnak.

Ha pedig végeznek, az Oskola utcán végleg megszűnik a parkolás, helyette szélesebb lesz a járda, nagyobb teret kapnak a biciklisek. Emiatt több mint húsz parkolóhelytől esnek el az autósok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában