négy évre ítélték Szegeden

2021.06.03. 15:08

Agyonverte barátját, majd megpróbálta újraéleszteni

Jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla egy 55 éves gerendási férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta 2018-ban barátját, hogy néhány óra múlva meghalt – tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

delmagyar.hu

Halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

2018. július 17-én hajnalban mentőt hívtak a Békés megyei Gerendásra egy út mellett fekvő, eszméletlen, de még lélegző férfihez, akiről azt feltételezték, elütötte egy jármű. A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt indított büntetőeljárást, és július 23-án 250 ezer forintos nyomravezető díjat is kitűzött annak érdekében, hogy kézre kerítsék a vétkes sofőrt.

Alig egy héttel később azonban kiderült, hogy a férfi erőszakos bűncselekmény áldozata lett.

A vádlott és a sértett barátok voltak, szinte minden nap együtt italoztak. Július 16-án a vádlott házánál ittak, majd összevesztek, mert a sértettet a házigazda hazaküldte. Végül a férfi elindult haza, de annyira részeg volt, hogy harminc méterre a háztól elesett, és nem tudott fölkelni. A környékbeliek észrevették, az út melletti füves területre fektették a magatehetetlen férfit, és szóltak a barátjának.

A vádlott kiment hozzá, majd amikor kettesben maradtak, acélbetétes munkavédelmi bakancsával legalább háromszor megrúgta fekvő barátját, és újra hazaküldte.

A férfi nem tudott mozdulni, ezért a vádlott újra bántalmazni kezdte, ütötte, rugdosta, és hanyatt is lökte a sértettet, aki beverte a fejét az aszfaltba.

A vádlott ekkor megijedt, megpróbálta barátját – szakszerűtlenül -újraéleszteni, és kétoldali sorozat-bordatörést is okozott neki.

Ezután visszament vízért a házba, lemosta a sértettet, hogy eltüntesse a bántalmazás nyomait, a bakancsát pedig papucsra cserélte. Az eszméletlen férfihez ezután hívott mentőt az egyik környékbeli. A férfi a kórházban néhány óra múlva, a bántalmazás során elszenvedett sérülések miatt életét vesztette.

A táblabíróság jogerős döntésével enyhítette a vádlottra az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék által kiszabott ötéves börtönbüntetést.

Ezek is érdekelhetik