Elképesztő magyarázatot ad a fidesz szerint

2021.06.24. 17:12

Nem akarja behajtani a jegyző a parkolóperben megállapított 40 milliós kárt

Láthatóan nem akarja Szeged jegyzője behajtani azt a 40 millió forintnyi kárt, ami a parkolóbotrány miatt érte a várost. Martonosi Éva a közgyűlés elé beterjesztett „tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról” című előterjesztésben magyarázza hosszan, hogy miért nem jár a városnak ez a pénz. A szegedi Fidesz szerint a kérdéssel külön napirendi pontban kellene foglalkozni.

Suki Zoltán

Elképesztő magyarázatot ad a jegyző a 40 millió forint elengedésére. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Már többször kérdezte levélben Martonosi Éva jegyzőt a szegedi Fidesz frakcióvezetője arról, hogy hogyan akarja visszaszerezni azt a 40 millió forintot, amit a parkolóper már elítélt vádlottai okoztak szegednek. Erről Tápai Péter sajtótájékoztatón beszélt június 24-én.

A jegyző azt mondta neki, hogy tanulmányozzák az ítéletet, és szakemberekkel próbálják kidolgozni a megfelelő megoldást.

Elképesztő magyarázatot ad a jegyző a 40 millió forint elengedésére. Fotó: Frank Yvette

Közben azonban kiderült, hogy Martonosi Éva már a mai közgyűlés elé beterjesztette az anyagot, de nem önálló napirendi pontként, hanem elrejtette a „tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról” című előterjesztésbe.

Tápai Péter szerint ebben a napirendben, annak is az egyik alrészeként semmi keresnivalója a parkolóperes irománynak.

Ráadásul a jegyző hosszan magyarázza a bíróság által hozott jogerős ítéletet, és megpróbálja azt kiforgatni Tápai Péter szerint, aki azt is elmondta, hogy ezzel 40 millió forintról mond le a város, úgy, hogy ezt jogilag nem is tehetnék meg.

A jegyző egyébként a hosszú irományban többször is arra jut, hogy vagy méltánytalan lenne a követelés, vagy egyáltalán nem is érte vagyoni hátrány a várost, vagy egyszerűen elévült az ügy. A szegedi Fidesz szerint ebből az egyik sem igaz, és szerintük külön napirendi pontban kellene foglalkozni a kérdéssel.

Emlékezetes, hogy társtettesként, illetve felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt ítélte pénzbüntetésre mások mellett Szeged volt címzetes főjegyzőjét és Botka László polgármester jelenlegi kabinetfőnökét jogerősen a Gyulai Törvényszék, még az év elején. A Szegedi Közlekedési Társaság Kft. korábbi ügyvezetőjét és a parkolási üzletág egykori vezetőjét 2 millió; Szeged egykori címzetes főjegyzőjét 2 millió 250 ezer; Botka László polgármester kabinetfőnökét 1,5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. Az ügy vádlottja volt a közlekedési társaság egy másik korábbi vezetője és Szeged egykori alpolgármestere is, de őket már tavaly elítélték jogerősen, ugyancsak pénzbüntetésre.

Ismert, hogy a Gyulai Járásbíróság elsőfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a per mind a hat vádlottját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában