Ütős-Sport Egyesület

2021.06.30. 16:28

Teniszcentrumról álmodik Makó városa – Galéria

Komoly tervei vannak a makói Ütős-Sport Egyesületnek: szeretnének a városban felépíteni egy teniszcentrumot. A látványterveket az egyesület az önkormányzattal közösen készítette el, és ezek tetszettek a szakági szövetség vezetőinek.

Szabó Imre

Forrás: Makó Önkormányzata

Forrás: Makó Önkormányzata

A városban a tenisz is a népszerű sportágak közé tartozik, ám a műveléséhez szükséges pályák a település különböző pontjain, szétszórva találhatók. Ezek közül is mindössze egy van a makói Ütős-Sport Egyesület kezelésében, és mivel már jelenleg is 70 tagja van, ez komoly akadálya a fej­lődésnek, az utánpótlás-nevelésnek. A megoldást egy új teniszpálya-komplexum fogja jelenteni, amelynek már a látványtervei is elkészültek.

– Egy 6 pályarendszeres komplexumról van szó, kiszolgálólétesítményekkel együtt, ami a Liget utcában, a vízmű jelenlegi székháza mögötti te­rületen épülhet fel – mondta Kovács Gábor alelnök. A beruházás forrását a Magyar Tenisz Szövetség biztosítaná. Kovács szerint a fejlesztés több haszonnal járna, fellendítené a város teniszéletét, ugyanakkor az ide érkező turistáknak új kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget teremthetne.

Ráadásul egy ilyen komoly létesítmény már nemcsak az edzésekhez nyújt ideális körülményeket, de akár rangosabb versenyek rendezéséhez is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában