Makó

2021.06.17. 11:16

Varga Ferenc az új makói alpolgármester

A szabad ég alatt, a polgármesteri hivatal udvarán tartott csütörtökön rendkívüli ülést a makói képviselő-testület. A tanácskozást egy perces néma felállás nyitotta a koronavírus áldozatainak tiszteletére, majd Farkas Éva Erzsébet polgármester emléklappal köszönte meg a járvánnyal folytatott küzdelem helyi irányítóinak munkáját.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Ami a munka érdemi részét illeti, elsőként a polgármester beszámolt a rendkívüli jogrend idején hozott döntésekről, az ez idő alatt folytatódott beruházásokról. Mucsi Tamás (DK) szerint a központi járványkezelés nem volt sikeres, amit 30 ezer halott jelez, a makói polgármester pedig szerinte több alkalommal visszaélt az egyszemélyi döntés lehetőségével – például amikor Hadik György (Fidesz-KDNP) számára díszpolgári címet ítélt oda.

A Fidesz-KDNP frakció részéről Mágori András szállt vele vitába, aki szerint igenis eredményes volt a küzdelem, a járványt legyőztük, Hadik doktor pedig már csak az ebben való részvételért is megérdemli a díszpolgári címet.

Fotó: Szabó Imre

Hadik is a járványkezelés eredményiről beszélt, és arra kérte Mucsit, biztassa oltakozásra az embereket.

A legérdekesebb napirendi pontnak az új alpolgármester megválasztása ígérkezett. Emlékezetes, hogy Czirbus Gábor február elsejével lemondott tisztségéről, Farkas Éva Erzsébet polgármester pedig – élve rendkívüli jogrend adta lehetőségével – Varga Ferencet nevezte ki utódjául. Ő azonban visszaadta a megbízást azzal, hogy az új alpolgármester személyéről a képviselő-testület döntsön, ha majd újra ülésezhet. Ezt a pillanat most jött el.

Fotó: Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet társadalmi megbízatású alpolgármesterré jelölte Varga Ferencet.

Mucsi és Mágori ismét szópárbajt vívott: előbb személyeskedő megjegyzések kíséretében komédiának minősítette a történteket, utóbbi ezt visszautasította, majd miután Mucsi hasonló stílusban folytatta, a polgármester megvonta tőle a szót.

Varga a jelölést elfogadta, majd a testület titkos szavazással, 9 szavazattal alpolgármesterré választotta; tiszteletdíja bruttó 314 ezer, költségtérítése 47 ezer forint lesz havonta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában