A HVSZ Zrt. leendő első emberének megbízhatónak és lojálisnak is kell lennie

2021.06.22. 16:47

Vezérigazgatói posztra pályázhatnak Vásárhelyen

Lojális munkavégzésű vezérigazgatót keres a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt. élére az önkormányzat. Az „atipikus szerződés keretén belül ellátandó” álláshelyet meghirdették. A poszt Kalotay Balázs távozásával vált üressé.

Kovács Erika

Kalotay Balázs (balra) helyére keresik a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt. új vezérigazgatóját. Fotó: promenad24.hu

Forrás: Promenad24.hu

A Balatonon élő Kalotay Ba­lázs neve azután bukkant fel Hódmezővásárhelyen, mi­­után a városháza informatikai rendszerét 2018 őszétől ért incidensek után az önkormányzat két céget, a Cyber Services Zrt.-t és a Viat Kft.-t bízta meg a kibervédelmi és információbiztonsági szakértői szolgáltatások ellátásával. A vállalkozói keretszerződés szerint az előbbi cégnek „szakértői embernaponként” 150 ezer forint+áfa, az utóbbinak pedig 120 ezer forint+áfa díjat fizettek. Kalotay Balázs mindkét cégben érdekelt volt, a Cybernek projektigazgatója, a Viatnak pedig tulajdonosa, ügyvezetője. A Közbeszerzési Döntőbizottság később megállapította, hogy a polgármes­teri hivatal a két céggel kötött szerződéseknél jogtalanul mellőzte a közbeszerzési eljárást, ezért összesen 13 millió forint bírságot szabtak ki a városra.

A Zamárdiban lakó Kalotay Balázs nevével a vásárhelyiek a 2019-es októberi választás után találkozhattak újra, amikor a Márki-Zay Péter polgármester vezette közgyűlési többség a HMSZ Zrt. igazgatósági tagjának delegálta, majd a HVSZ Zrt. vezérigazgatója is lett.

Kalotay Balázs (balra) helyére keresik a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt. új vezérigazgatóját.
Fotó: promenad24.hu

Néhány hete felröppent a hír, hogy Kalotay Balázsnak bizalomvesztés miatt távoznia kellett a vezérigazgatói posztjáról. Lapunk ezzel kapcsolatban megkérdezte az önkormányzatot. Azt a választ kaptuk:

„Kalotay Balázsnak közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya. Eredményes munkáját megköszöntük, tudását oly mértékben becsüljük, hogy több jövőbeni projektben is megmarad az együttműködés vele.”

Az önkormányzat most Ka­lotay helyére új vezérigazgatót keres. A pályázati kiírás szerint elvárás a felsőfokú végzettség, a vezetői tapasztalat, a jó kommunikációs készség és a magas szintű dokumentálási képesség is. Az önkormányzat megbízható, precíz és lojális munkavégzést vár a leendő vezérigazgatótól, amiért versenyképes fizetést ígérnek. A vezérigazgatói posztra június 30-ig lehet pályázni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában