A Fodor-iskola ajándéka

2021.06.09. 13:45

Vizsgamunkákkal lepték meg Szegeden az oltópont dolgozóit – Fotók

A végzős diákok vizsgamunkáival lepték meg június 8-án a Fodor-iskola vezetői és diákjai a Vasas Szent Péter utcai oltópont dolgozóit. Kolbászt, felvágottat, pizzás és kakaós csigát, illetve gesztenyepürét is kaptak azok, akik tegnap is több száz koronavírus elleni oltást adtak be.

Timár Kriszta

A Fodor-iskola a végzősök vizsgatermékeivel lepte meg az oltópont dolgozóit. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Különleges ajándékot kaptak tegnap a szegedi Vasas Szent Péter utcai oltópont munkatársai. Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanulói és dolgozói ugyanis úgy döntöttek, hogy a végzős tanulók szakmunkás vizsgatermékeit felajánlják nekik, így fejezve ki megbecsülésüket és a mun­­kájuk iránti tiszteletet.

A húsipari termékgyártó, a pék- és a pék-cukrász tanulók azon munkáiból, amelyek látványban és ízben is tökéletesen sikerültek, két asztalt is tele tudtak pakolni. A gusztusos hidegtál mellett, amelyen volt kolbász, illetve az iskola nevéből kialakított monogramot formázó felvágott, vittek virslit, kakaós és pizzás csigát, gesztenyepürét és kiflit is.

A termékeket ráadásul higiénikusan egyesével be is dobozolták.

Dombovári Tamás igazgató úgy fogalmazott, az volt a céljuk, hogy ezzel a kis kóstolóval egy kicsit pótolni tudjanak abból a sok elvesztett energiából, amelyet a megfeszített munka okoz. Holp Judit Dalma, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum ka­binetvezetője pedig kiemelte, a kezdeményezés egyfajta példamutatásként is szolgál, a diákok felé pedig nevelő célzattal bír.

A Fodor-iskola a végzősök vizsgatermékeivel lepte meg az oltópont dolgozóit.
Fotó: Karnok Csaba

Az idei vizsga egyébként azért is volt különleges, mert a diákok a koronavírus-járvány miatt sokkal kevesebbet tudtak készülni: novembertől márciusig csak „online gyakorlatuk” volt.

– A felkészülés nehézkes volt, de szerencsére sikerült a tanév vége felé alkalmakat találnunk, hogy bepótoljuk a lemaradást – mesélte Mészáros Gergő. A végzett húsipari termékgyártó fiatalember hozzátette: örül, hogy felajánlották az elkészült termékeket.

– Hiszen nekik köszönhetjük, hogy biztonságban érezhetjük magunkat – tette hozzá.

A Vasas Szent Péter utcában egyébként ottjártunkkor is nagy volt a forgalom: többfajta vakcinával oltottak összesen 8 helyiségben, és gyakorlatilag tele volt az épület.

Herceg Attila koordinátor megjegyezte: ez most közepes terhelésnek szá­­mít, hiszen volt már, hogy csaknem 3000 főt oltottak be egyetlen nap alatt.

– Mintegy 50 munkatársunk és nagyjából 20 önkéntesünk van. Valószínűleg az adománnyal kapcsolatosan is az történik majd, mint például az ebéddel: akkor esznek, amikor lesz pár perc szabadidejük – tette hozzá mosolyogva.

Az oltóponton szolgálatot teljesítők egyébként napi 7-9 órát dolgoznak. Mint megtudtuk, korábban is kaptak már néhány felajánlást, igaz, nem olyan nagy mennyiségben, mint néhány más Covid-ellátó hely. A Sütikommandó például már kétszer járt náluk, a tudományos akadémia pedig finanszírozta a dolgozók ebédjét, illetve kaptak támogatást a Suli-Hosttól is.

– Emellett az úgynevezett Pfizer-napon, amikor regisztráció nélkül oltottunk mindenkit, aki eljött, azt láttuk, hogy késő este magánszemélyek hoztak üdítőt és gyorséttermi vacsorát a szolgálatot teljesítő katonáknak, de olyan is előfordult, amikor egy kisgyerek csokival kedveskedett egyiküknek – mesélte a Délmagyarországnak Herceg Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában