Ha kell, segítséget nyújt az önkormányzat

2021.07.22. 10:00

Árkok, vízelvezetők gondozására figyelmeztetnek Kisteleken

Jogszabály kötelezi az árkok ta­­karítására a tulajdonosokat, de az átereszek átmosásához, a föld elszállításához segítséget nyújt az önkormányzat.

Munkatársunktól

Esős időben kiemelten fontos a csapadékvíz elvezetése, az árkok, vízelvezetők gondozása. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A sokszor szeszélyes időjárás, Kisteleket sem kerüli el, így előfordul, hogy jelentős csapadék hullik. Ilyen esetekben a csapadékvíz elvezetése kiemelten fontos. A város külterületén lévő csatornák tisztítása mellett a hatékonyabb vízelvezetés érdekében, új csatornarészek kiépítése folyik.

A város belterületén több olyan terület van, ahol még az őszi esős időszak előtt szükséges vízelvezető ár­­kok kialakítása, amelyet vállalkozók bevonásával végeztet el az önkormányzat.

A meglé­­vő árkok takarítása, adott esetekben mélyítése viszont az in­­gatlanok tulajdonosának a feladata, amire rendelet kötelezi az ingatlantulajdonosokat. Az önkormányzat ezért felhívja a figyelmet, hogy mindenki vé­gezze el a szükséges karbantartási feladatokat.

Esős időben kiemelten fontos a csapadékvíz elvezetése, az árkok, vízelvezetők gondozása. Archív fotó: Karnok Csaba

Abban az esetben, ha a kitermelt földet nem tudja a telkén elhelyezni, Kisteleki önkormányzata térítésmentesen el­­szállítja. Az eldugult átereszek átmosásához az önkormányzat szintén segítséget nyújt. Az árkok, átereszek karbantartottságát folyamatosan el­lenőrzik, azokkal szemben, akik nem végzik el a szükséges munkálatokat, akár bírság is kiszabható.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bárkinek kérdé­­se, észrevétele van, keresse Tó­­dor Sándor városrendészt, a [email protected] e-mail-címen, vagy a 20/513-1693-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában