sokak szerint sikló lehetett

2021.07.01. 11:05

Kétméteres kígyó jelent meg Mindszenten

A mindszenti Tóth Tamásné ereiben valósággal meghűlt a vér, amikor a kertjükben meglátott egy körülbelül 2 méteres kígyót, amely többek szerint csak egy sikló volt. Mindeközben Mindszenten valaki éppen akkor kereste a kockás pitonját.

Kovács Erika

Ezt a fotót a kétgyermekes mindszenti édesanya készítette az udvarukba tévedt hüllőről. Fotó: Tóth Tamásné

– Kint voltam az udvaron a gyerekekkel. A férjem dolgozni volt. A kisbabánk 3 hónapos, őt a teraszon ringattam a babakocsiban. A 6 éves nagyfiunk pedig a kismedencében pancsolt. Egyik kezemben a babakocsi, a másikban a kávéscsésze. A szemem sarkából láttam meg a kígyót, ahogy elsiklott előttünk, és a következő pillanatban már a kapunál volt. Jó nagy volt, legalább másfél-két méteres és olyan vastag, mint egy női csukló. Iszonyatosan megijedtem, azt hiszem, erre mondják, hogy meghűlt bennem a vér – mesélte a mindszenti édesanya.

Ezt a fotót a kétgyermekes mindszenti édesanya készítette az udvarukba tévedt hüllőről. Fotó: Tóth Tamásné

A döbbenet után azonnal bevitte a kisbabát a házba, utána szaladt a medencéhez, és bemenekítette a másik gyermekét is.

– A kígyó lecövekelt a kapunál, félig kint az utcán, félig bent. Amennyire csak lehetett, nagy ívben elkerültük. Az volt a cél, hogy valahogy elzavarjam a kertből, mert féltettem a gyerekeket – mondta Tóth Tamásné, akinek hirtelen az jutott eszébe, hogy leönti vízzel a csúszómászót. Előtte azonban lefényképezte.

– Nem mozdult szegény állat, gondolom azért, mert a kapuban viszonylag hűvös volt vagy legalábbis árnyék. Amikor ráöntöttem a vödör vizet, akkor viszont kicsusszant a kapu alatt és eltűnt, azóta sem láttam.

Az édesanya még aznap kitette a képet a közösségi felületre, hogy megtudja, milyen fajta lehetett. Többek szerint nem kígyó volt, hanem sikló.

A történet itt azonban még nem ért véget.

– Nem sokkal a nemkívánatos kaland után megjelent nálunk egy hölgy, aki úgy hallotta, hogy befogtam a kockás pitonját. Sajnálattal vette tudomásul, hogy mégsem. Fogalmam sincs, ki volt ez a hölgy. Tősgyökeres mindszenti vagyok, de az újabban ideköltözőket nem ismerem. Azóta nem jelentkezett. Pedig jó lenne, hogy megtudjuk, ki volt, mert nem ártana kivizsgálniuk a hivatalos szerveknek, hogy tudott a kígyója elszökni, no és legfőképpen, hogy megtalálta-e…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában