Gyűjtést indítottak a helyreállításért

2021.07.27. 13:06

Ledőlt Makón egy hatvanméteres kerítés

A hétvégén ledőlt a makói görögkatolikus templommal szembeni téglakerítés mintegy 60 méteres szakasza. Tragédia nem történt, az anyagi kár azonban jelentős – az egyházközség gyűjtést indított, hogy a kerítést mihamarabb újjá tudják építeni.

Szabó Imre

A leomlott fal maradványait igyekeztek gyorsan eltakarítani. Fotó: a görögkatolikus parókia közösségi oldala

Fotó: a görögkatolikus parókia közösségi oldala

Tragédia nem történt, de nem sok híja volt: szombaton az úttestre dőlt egy nagyjából 60 méter hosszúságú téglakerítés Makón, a görögkatolikus templommal szemben, a Templom közben. A járda nélküli kis köz ugyan nem forgalmas, de a fal tövében gyakran parkolnak autók – most szerencsére senki sem hagyta itt a kocsiját, így ilyen jellegű kár sem keletkezett.

A leomlott fal maradványait igyekeztek gyorsan eltakarítani.
Fotó: a görögkatolikus parókia közösségi oldala

Amikor most a helyszínen jártunk, a téglákat már összeszedték, részben behordták, részben elszállították, a kerítést pedig átmenetileg hálóval pótolták.

Biró István görögkatolikus parókus lapunknak azt mondta, a kerítés ugyancsak egyházi tulajdonú, a mögötte lévő terület egyelőre kihasználatlan – közösségi házat szerettek volna ide építeni, de anyagiak híján eddig ebből az elképzelésből nem lett semmi. Ugyanez az oka annak, hogy a kerítést nem újították fel.

– A kerítés több évtizede épült. Láttuk, hogy már nagyon rossz állapotú, azt azonban nem gondoltuk, hogy ki fog dőlni

– mondta Biró István.

Mint megtudtuk, a nagyjából ezer hívet számláló makói görögkatolikus egyházközségnek a kerítés helyreállítására sincs elegendő pénze, pedig sürgős lenne a megmaradt kerítésrész elbontása, majd a téglafal mielőbbi újjáépítése. Sok helyről segítséget kértek, gyűjtést is indítottak a beruházás finanszírozására.

Aki támogatni szeretné az ügyet, a Makói Görögkatolikus Parókia CIB Bank Zrt. 10702071-68579454-51100005-ös számlaszámára küldhet adományt, vagy az irodába (Erdélyi püspök utca 9.) befizetve teheti ezt meg. Hálás szívvel köszönik meg azoknak a felajánlásait is, akik természetben vagy munkával szeretnének segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában