meglepően sok a nő

2021.07.03. 12:03

Már csak egy szegedi toplistás bűnöző van

Kábítószer-birtoklás és rablás miatt keresi a rendőrség a szegedi születésű Horváth Attila Patrikot. Jelenleg ő az egyetlen szegedi a körözési toplistán. A városi rendőrkapitányság viszont több mint száz elfogatóparancsot adott ki. Van, akit csalás, lopás vagy éppen kapcsolati erőszak miatt keresnek.

Suki Zoltán

Fotó: Illusztráció: Pixabay

Már csak egy szegedi szerepel a rendőrség körözési listáján a legjobban keresett bűnözők között. Most Horváth Attila Patrikot szeretnék előkeríteni, akit kábítószer-birtoklás és rablás miatt is keresnek. A top 50 magyarországi bűnöző listáján mostanában elég nagy volt a mozgolódás. Korábban szerepelt rajta egy szegedi nő, és három férfi is, de ők eltűntek a szégyenfalról, minden bizonnyal elkapták őket, mert lekerültek a „sima” körözési listáról is.

112 szegedi elfogató- parancs

A listán egyébként továbbra is leginkább csalók vagy valamilyen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt elkövetők szerepelnek. Az is érdekes adat, hogy tavaly még körülbelül kilencezer embert kerestek el­­fogatóparancs alapján, ma pedig már több mint 13 ezret. Ebből pedig 112 elfogatóparancsot a Szeged Rendőrkapitányság adott ki.

Ezek a bűncselekmények jellemzően nem annyira súlyosak.

Sok mindenkit keresnek közokirat hamisítása, vagy éppen lopás miatt.

Az utóbbit követte el például a makói születésű Barta Daniella is, akit tavaly február közepe óta szeretnének előkeríteni.

Sok csalót keres a szegedi rendőrség.
Fotó: Police.hu

Meglepően sok nőt keresnek

De vannak persze erőszakos bűnözők is a listán. A szegedi születésű Gyémánt Balázs például kapcsolati erőszakot követett el, és őt tavaly szeptember vége óta nem találják. A Szegedi Rendőrkapitányság körözései között egyébként meglepően sok nő található.

Az összes ember csaknem felét teszik ki, és általában ők követik el a kisebb súlyú bűncselekményeket.

Pisztollyal jelzik a fegyveres bűnözőt

Visszatérve a top 50-es bűnöző listájára: több szempont alapján válogatták össze az ötven embert, aki oda bekerülhet. Például hogy legalább öttől tíz évig terjedő büntetéssel fenyegetett bűncselekmény miatt keresik, vagy már jogerősen elítélték, csak nem vonult börtönbe, esetleg különös, többszörös vagy erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

A listán azt is feltüntették, ha fegyveres bűnöző vagy különösen veszélyes a keresett ember.

Előbbit egy piros pisztoly, utóbbit egy felkiáltójel jelzi. A rendőrségi honlapon továbbra is él a „Felismeri? Tegyen bejelentést!” gomb, amelynek segítségével névtelenül lehet szólni a rendőröknek, ha valaki látta valamelyik bűnözőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában