Bűnmegelőzési totóval, kézműves foglalkozással várták a résztvevőket

2021.07.17. 14:37

Öko napot szerveztek a Dobó-, Bibó-, Janáky utcák lakóinak – Fotók

Öko családi napot rendezett az önkormányzat Hódmezővásárhelyen. A Dobó-, Bibó-, Janáky utcákban élők szelektív hulladékokkal kapcsolatos ismeretekkel gazdagodtak, bűnmegelőzési totót tölthettek ki, szűrővizsgálatokon vehettek részt.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat legutóbb a múlt hónapban szervezett itt családi napot, akkor főleg az egészségügyi szűrésekre helyezték a hangsúlyt. A résztvevők 2000 forintos vásárlási utalványt is kaptak, a gyerekek pedig üdítőt és péksüteményt. Akkor a mintegy 500 lakosból 126-an vettek részt a programon, közel félszázan pedig a szűrésen is.

 

– Az öko családi napon a környezettudatosságra szeretnénk felhívni a Dobó-, Bibó-, Janáky utcában élők figyelmét – mondta Tóth István, a hódmezővásárhelyi önkormányzat roma referense. A három utca által határolt városrészben található az önkormányzat szociális bérlakás-állományának jelentős része.

A területen sokan rendkívül kis jövedelemből élnek, a lakók többsége roma nemzetiségű.

– Az élethez szervesen hozzátartozik, hogy a saját környezet rendben tartása. Sokat dolgozunk azon, hogy ez így legyen a Dobó-, Bibó-, Janáky utcákban is. A visszajelzések alapján a munkának már vannak látható jelei – emelte ki Tóth István.

Az ökonapon a résztvevők ismerkedtek a szelektív hulladékgyűjtés szabályaival. A gyerekeknek kézműves foglalkozást szerveztek, ahol újrahasznosított anyagokkal is dolgoztak.

A felnőtteket bűnmegelőzési totóval is várták. A kitöltők között egy rollert sorsoltak ki. Ott jártunkkor a tűzoltóautó is megérkezett, a gyerekek felszállhattak a gépjármű-fecskendőre. A tűzoltók felkészülten érkeztek a helyszínre, kisméretű, bölcsődés és óvodás gyerekekre való egyenruhát próbáltattak fel a gyerekekkel.

A programon 200 üdítőt és péksüteményt is kiosztottak.

Lapunkat a program előestéjén egy ott lakó kereste meg többek nevében. Arra panaszkodott, hogy a Dobó-, Bibó-, Janáky utcában élőknek csak testsúly- és vérnyomás mérést, bűnmegelőzési totót szervez a város, míg más városrészekben, például a Hódtóban, vagy a Széchenyi téren gyermekeknek szóló műsorokat és koncerteket is. Tóth Istvántól megtudtuk, szeptember 18-án ebben a városrészben is lesz olyan program, ahová illusztris vendéget hívnak majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában