Aktuális

2021.07.09. 09:41

Vigyázzunk értékeinkre a vízparton!

Me­­gyénkben a strandokon is látnak el járőrszolgálatot a rend­őrök.

Munkatársunktól

20210629 Szeged Kánikulába strandolók a Tisza-parti Lapos szabadstrandon. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország

Fotó: Illusztráció: Karnok Csaba

A cél, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a kikapcsolódás során is ügyelni kell a vagyonbiztonságra. A tolvajok a strandokon loptak már strandpapucsot, szemüveget, napolajat, esetenként értékesebb dolgokat is, például mobiltelefont vagy pénztárcát. A vízparton nem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, és a kijárat felé indul.

A strandlopások a tényleges kár mellett egyéb bosszúságot is okozhatnak a károsultaknak. Egy telefon, egy irattárca vagy egy lakáskulcs pótlása nem egyszerű feladat.

A rendőrség a strandszezonban néhány hasznos tanáccsal igyekszik segíteni a lakosságnak. Arra biztatnak mindenkit, hogy a strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, értékes használati tárgyakat inkább hagyják otthon. A magunkkal vitt csomagok, táskák, ér­­téktárgyak még rövid időre se maradjanak őrizetlenül.

A törölközővel, pléddel, ruhadarabokkal letakart csomagok sincsenek biztonságban a vízparton, ezért célszerű zárható szekrénybe helyezni őket.

A rendőrök azt javasolják, hogy a parkoló autókban se hagyjunk látható helyen táskát, értéktárgyat, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában