A Sárga mellett visz az egérút, sok a gyorshajtó

2021.08.28. 14:22

Építkezés miatt kerülni kell a halászcsárdákhoz

Az építkezés káros mellékhatása a lezárás, a töltésmegerősítési munkák miatt nem lehet egyenes úton eljutni a két Tisza-parti halászcsárdáig. És nehéz betartani a 10 kilométeres sebességkorlátozást is.

Kovács András

Szeged – 2021.08.27. A Sárgán keresztül autóznak a halászcsárdába igyekvők a töltésépítés miatt. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– Napok óta nyeljük a port, száguldoznak az autósok a Ti­­sza-töltés aljában, amikor az egyetlen lehetséges kerülő úton a halászcsárdákhoz igyekeznek – panaszolta a hét elején Galambos Zoltán. A Tömörkény István Üdülőtársulat, népszerűbb ne­­vén Sárga elnökének hirtelenjében azt válaszoltam, hogy ép­­pen nem, miután egy közepesen kiadós eső után te­­lefonált. Persze a pénteki kiadós eső után is inkább a tócsákat kellett kerülgetni.

Lezárták a halászcsárdákhoz vezető utat a Felső Tisza-part végénél, a vízitelep után a töltésmegerősítési, part­­fal­építési munkák miatt. A lezárás eltart még egy darabig, így nem csoda, ha az egyik halászcsárda táblákkal jelölte ki a kerülő utat. A Budai Nagy Antal utcán, a Rába utcánál még továbbhaladásra buzdít, a Kikötő sornál azonban jobbra irányítja az autósokat a tábla a Sárga felé. Azok átkapaszkodnak a töltésen, majd egy éles jobbkanyar után elindulnak a töltés aljában a halászcsárdák felé.

Táblák mutatják a kerülő utat.
Fotó: Karnok Csaba

– Nagyon kevesen tartják be a 10 kilométeres sebességkorlátozást – panaszolta az elnök, hozzátéve, azt az információt kapta, hogy akár több hónapig is tarthat a lezárás. Tényleg nehéz ekkora tempóban autózni, mi kipróbáltuk, és kettesben, alapjáraton bő 10 kilométer/órás tempóban négy perc alatt tettük meg az utat a töltés alján. Ugyanez párhuzamosan, a Budai Nagy Antal utcában ke­vesebb mint egy perc.

– Két nappal korábban kap­­tunk egy e-mailt, amiben értesítettek bennünket a lezárásról – mondta érdeklődésünkre So­­mogyvári Péter. A Kiskőrös­­sy üzletvezetője hozzátette, naponta kétszer lejárnak locsolni az építkezéshez tartozó autóval, hogy kevesebb legyen a por, szerinte többet nemigen tehetnek az építők. A helyismerettel rendelkező szegediek persze nem kerülnek, leteszik autóikat a Felső Tisza-part végi irodaház parkolójában, még a kerítésen kívül, és „átmásznak” a töltésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában