Csongrád

2021.08.24. 11:50

Évnyitót rendeznek

Országos szakképzési évnyitónak ad otthont idén Csongrád augusztus 30-án, a település főterén.

Egyedülálló képzések a csongrádi iskolában. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A rendezvény házigazdája – az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérésére – a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium. Mint azt Bozó Gábor, az oktatási intézmény igazgatója elmondta: a szakképzés köré szerveződő egész napos programsorozatot dél-alföldi összefogással, a szakképzési centrum iskoláinak vezetőivel közösen valósítják meg.

Egyedülálló képzések a csongrádi iskolában.
Fotó: Török János

A megnyitón Palkovics László minisztert, Farkas Sándor miniszterhelyettest, illetve Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét is fogadják. A csongrádi oktatási hely mint Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ az országban egyedüliként oktatja a fegyverműszerész technikusokat, fegyvergyártó szaktechnikusokat, fegyveroptikai szaktechnikusokat és a vadászpuskaműves mestereket is.

– A védelemipari szakképzés kiemelkedő figyelmet kap, az oktatásnak követnie kell az ipari gyártás növekvő munkaerőigényét – mondta Bozó Gábor.

Hozzátette: az ipari fejlesztéseknek köszönhetően a munkaerőpiacon a fegyveres, műszaki, gépészeti szakirányú végzettséggel stabil jövőt építhetnek a fiatalok. Ez egyúttal új nevelési-oktatási szemléletmódot is kíván. Az iskola igazgatója szerint a munkaerőpiaci igényekhez igazodva növekedett a jelentkezők száma. Az új rendszerű szakképzésben tavaly még egy, idén már két osztályban képzik a fegyverjavításban és -gyártásban jártas szakembereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában