Szeged

2021.08.23. 09:00

Kopott útburkolati jelekre panaszkodnak

Városszerte kopottak, vagy már el is tűntek a burkolati jelek az utakról. A jó hír viszont az, hogy a megyének több mint 300 helyszínén hamarosan újrafesti azokat a Magyar Közút NZrt. Azt viszont nem tudni, hogy a szegedi önkormányzat mikor végez ilyen munkálatokat.

Kiss Anna

Olvasóink szerint a Rókusi körúton esős időben, alkonyatkor alig látni a festéseket. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Egyre több panasz érkezik ol­­vasóinktól arról, hogy a me­­gyeszékhely legtöbb útján kopottak, vagy már el is tűntek az útburkolati jelek. Például panasz érkezett a Rókusi körútra, a Dorozsmai útra és a Vásárhelyi Pál útra is. Éppen ezért megkérdeztük a szegedi önkormányzatot, hogy mikor tervezik újrafesteni az útburkolati jeleket, és hogy idén végeztek-e már ilyen munkát a város valamelyik pontján.

Válaszukban csak arról számoltak be, hogy minden évben elkülönítenek egy összeget az ilyen feladatokra, idén ez bruttó 15 millió forintot jelent. Megírták azt is, hogy a munkálatokat az önkormányzat szerződött partnere végzi el. De hogy pontosan ki az a partner, nem árulták el, azonban lapunk információi szerint azzal a céggel nem írtak alá együttműködést, amelyik a korábbi években végezte a festést.

Olvasóink szerint a Rókusi körúton esős időben, alkonyatkor alig látni a festéseket.
Fotó: Frank Yvette

Persze a válaszlevélben jelezték azt is, hogy a Szeged közigazgatási területén lévő utak egy része az állami tulajdonú Magyar Közút NZrt.-hez tartozik. Lapunk meg­­kereste a Magyar Közutat is azokkal a kérdésekkel, amelyekkel az önkormányzatot is. Így tudtuk meg azt, hogy egy közbeszerzési eljárást követően a társaság július végén szerződést kötött egy külső vállalkozóval a megyében lévő közúti burkolatjelek felújítására.

Hozzátették, ennek részeként megyeszerte több mint 300 helyszínen várható majd ilyen típusú munka, a tényleges munkavégzés a kivitelező szabad kapacitásának függvényében várhatóan még augusztusban megkezdődik.

Megjegyezték, hogy a munka a városi szakaszokkal indul, és a lakott területen kívüli szakaszokkal folytatódik.

A Közbeszerzési Hatóság ol­­dalán közzétett információk szerint a Magyar Közút a dél-alföldi megyékben nettó 877 millió 148 ezer forintból festi újra a jeleket. A munkát a Belfry UT Kft. végzi majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában