SZINKÓPÉ

2021.08.28. 13:49

Megint vonult az óriáshal – Fotók

Kis híja volt, hogy az időjárás teljesen betegyen a SZINkópé fesztiválnak, de a szervező Kövér Béla bábszínház munkatársai végül megtalálták a megoldást.

S. Z.

Szerencsére szombaton reggel még sütött a nap, így vonulhattak az óriásbábok. Fotó: Karnok Csaba.

Fotó: [email protected]

Az eredetileg a ligetbe tervezett kétnapos szabadtéri rendezvényt bevitték a színházba, hogy senki se ázzon el, és fázzon meg. A szombat reggelre tervezett óriásbábos felvonulás is veszélyben volt, de szerencsére akkor még sütött a nap, és egyszer csak megjelent a Roosevelt téri játszótéren a már jól ismert óriáshal, elhozta társait is.

A téren addigra már összejöttek páran, bár a rossz idő híre sok mindenkit elriasztott, de e bábszínészek ennek ellenére kitettek magukért, és úgy adták elő a műsorokat, mintha legalábbis egy teli stadion közönsége előtt léptek volna fel. Ezt a nézők azzal hálálták meg, hogy a térről babakocsikkal, biciklikkel, vagy éppen a gyereket nyakba véve gyalog, végig vonultak velük egészen a bábszínházig, ahol addigra már minden készen állt, hogy elkezdődjön a SZINkópé fesztivál.

A kétnapos fesztiválion az óriásbábos felvonuláson kívül fellépett mások mellett Fabók Mancsi Bábszínháza, A székely menyecske meg az ördög című vásári bábelőadással, volt Vitéz László, a Szélkiáltó zenekar gyerekkoncertje, vasárnap pedig Rutkai Bori koncertje zárta a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában