Ópusztaszer

2021.08.04. 18:10

Műszaki átadás-átvétel zajlik a lányotthonban

Augusztus végére elkészül Ópusztaszeren az a speciális lányotthon, amelynek csaknem 270 millió forintos büdzséjét az Európai Unió és a kormány társfinanszírozásban biztosította. Már az átadás-átvétel zajlik a beruházásnál.

I. P.

Ópusztaszer, 20210726. Speciális lányotthon építése. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Az ópusztaszeri speciális lány­otthon munkáiról rendszeresen beszámoltunk lapunkban, szinte olvasóink szeme láttára, az alapozástól kezdve a földből nőtt ki az épület. Mikor tegnap arra jártunk, azt láthattuk, teljesen kész állapotú az intézmény.

Megtudtuk: már zajlik a műszaki átadás-átvétel, a kivitelező Vankó Kft. pedig az apróbb befejező munkákat végzi.

A beruházás költ­­­­ségeit az Európai Unió és a ma­­­­gyar kormány társfinanszíro­zásban biztosította, a pályázat összköltségvetése csaknem 270 millió forint. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Kincses Szeglet Otthon – speciá­lis gyermekotthon kialakítása Csongrád megyében című pályázatával 20 férőhelyes, közösségi és kiszolgálóegységekkel, illetve szabadidős tevékenységre is al­kalmas zöldfelülettel rendel­kező gyermekotthon épül a faluban a speciális és kettős szükségletű lányoknak.

Érdemes megjegyezni, hogy az új intézmény létrehozásával és a megyében már működő egészségügyi szakellátásokkal együtt olyan gyermekvédelmi szakellátási forma jön létre, amely korábban nem volt elérhető a speciális igényű gyermekeknek és szüleiknek.

A pályázat részeként szakemberképzés is történik: az új gyermekotthon működtetéséhez szükséges elméleti tudást és gyakorlati készségeket egyaránt elsajátítják majd az ott dolgozók.

A munka tavaly december­ben kezdődött az építkezéshez szükséges fenyvessáv kiirtá­sával, a kivitelező Vankó Kft. tartja az augusztus végi ha­­tár­­időt. A tervek szerint a hi­­ánypótló intézmény 2022-ben kezdheti meg működését.

Közösségi és kiszolgálóegységekkel, szabad­idős tevékenységre is alkalmas zöldfelülettel rendelkező gyermek­otthon épül a faluban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában