Sándorfalva

2021.08.13. 08:08

Új kupakgyűjtőt állítottak fel – továbbra is Bendének gyűjtenek

A Pipacs óvoda mellett immár az Ady Endre utcai üzletsornál is áll egy ku­­pakgyűjtő Sándorfalván: mind­­kettőben a nyitott gerinccel és dongalábakkal született tiszaszigeti kisfiú, Bende számára várják a kis műanyagdarabkákat.

Bende számára gyűjtik a kupakokat. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A kétéves kisfiú számára egyébként mostanra szinte az ország minden pontján gyűjtenek kupakokat április közepe óta, amióta a család közzétette kérését a Facebookon: gyűjtőpontok különböző iskolák, óvodák, önkormányzatok, boltok, családok és szervezetek is. Sőt az sem ritka, hogy a család postán kap ilyen küldeményt.

Bende számára gyűjtik a kupakokat.
Fotó: Karnok Csaba

Várkonyi Beáta, Bende édesanyja lapunknak elmondta, eddig ötször szállították el az addig összegyűlt kupakokat a soltvadkerti átvevőhelyre, amelyek összsúlya mintegy ötezer kilogramm volt. Ezért mintegy 350 ezer forintot kaptak.

Minden egyes kupak ára Bende gyógykezelésére és fejlesztésére megy, most elsősorban a jövő évi robotterápiára gyűjtenek.

A hazai leg­­modernebb eljárás százórás cso­­magja több millió forintba kerül, a szülők azonban szeretnének minden lehetőséget megadni kisfiuknak, hogy állapota ellenére is a lehető legteljesebb életet tudja majd élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában