A Nagykörúton, Belvárosi hídon torlódás

2021.09.01. 08:14

Dugó a tanév első napján

Rengetegen vannak az utakon, főleg a Kossuth Lajos, a Nagykörút és a Belvárosi híd szegedi oldalán nagy a torlódás.

delmagyar.hu

Szeged 2021.09.01. megkezdődött a tanítás, reggel rengeteg diák és szülő indult el az iskolákba fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Sokan ültek autóba a tanév első napján, az előző évek tapasztalataiból kiindulva számítani lehetett a forgalom torlódására szeptember 1-én. A rendőrség is készült a mai napra, a város több iskolájának környékén rendőri irányítás mellett halad a forgalom, ezzel biztosítva az autósok és a diákok közlekedését az iskoláig.

A legkritikusabb részei városnak a Kossuth Lajos sugárút, ahol lassan lehet haladni, ennél is rosszabb a helyzet a Nagykörúton, ahol dugó alakult ki. A Belvárosi híd környékén szintén fennakadásra kell számítani, érdekes módon ma reggel éppen a Szegedi oldalon vannak többen. Tele van a Deák Ferenc utca, a Victor Hugo utcából is ide áramlik a forgalom. A tömegközlekedési járművek ismét a régi, megszokott útvonalon közlekednek, ezért a trolibuszok miatt is nehezebben halad a forgalom a híd lábánál.

Az SZTE Gyakorló Gimnázium környékén két motoros rendőr felügyeli a forgalmat, a korábbi években bevett gyakorlat volt, hogy az iskola kapujában álltak meg az autóval érkező szülők, ez most – feltehetően a rendőri jelenlét miatt – nincs így.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában