Megkerestük az étterem vezetését

2021.09.20. 15:20

Ezért küldték el Márki-Zayt és Pálinkást az étteremből

Nem kért Márki-Zay Péter és Pálinkás József engedélyt a debreceni Belga Étterem és Söröző vezetésétől arra, hogy ott politikai fórumot tartsanak – válaszolta lapunk megkeresésére a vendéglátóhely vezetése.

delmagyar.hu

20210621 Hódmezővásárhely Új alpolgármestert választott a hódmezővásárhelyi közgyűlés. Képen: Márki-Zay Péter polgármester Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Forrás: Archív fotó

Fotó: Karnok Csaba

A hazai sajtót bejárta a híre, hogy Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) Debrecenben, a Belga étteremben tartott politikai fórumát „váratlan incidens” szakította félbe. Pálinkás József a Facebook oldalán úgy fogalmazott,

„Rajtunk kívül álló, barátságtalan okok miatt végül utcafórumot kellett tartanunk.”

Egy lapnak pedig azt nyilatkozta, egy óra után a tulajdonos/üzemeltető távozásra szólította fel őket, és azonnal lekapcsolta a villanyt.

Márki-Zay Péter a történtekről nem írt semmit. Viszont a beharangozott szokásos vasárnap esti élő bejelentkezésből hétfő reggelre már csak „Heti bejelentkezés – ezúttal felvételről – Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel” lett, ami 43 perc után véget ért, ott, ahol az étterem egyik munkatársa távozásra szólította fel őket.

Márki-Zay Péter és Pálinkás József támogatói a hírt közlő portálok alatti kommentekben politikát emlegettek, kilátásba helyezték, hogy abba az étterembe nem teszik be a lábukat, illetve azt is, hogy 1 csillaggal értékelik a vendéglátóhelyet.

Megkérdeztük az étterem vezetését, kiderült, a politikai esemény szervezői mindössze asztalt foglaltak, arról nem volt szó, hogy fórumot tartanak.

„A Belga Étterem és Söröző nyitva áll mindenki számára, amennyiben fogyasztani kíván. 2021. szeptember 19-én vasárnap előre be nem jelentett politikai fórumot tartottak a sörözőben. Erről az étterem vezetését előre nem értesítették, engedélyt sem kértek.”

– áll a vendéglátóhely megkeresésünkre küldött válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában