Szeged, TIK

2021.09.24. 16:05

Festőmaratonnal segítik a pszichiátriai betegeket

Az ország három helyszínén, Budapesten, Debrecenben és Szegeden is festőmaratonra várták az egyetemi hallgatókat és a városi lakosságot pénteken déltől.

Szeged 2021.09.24. 24 órás festőmaraton a TIK -ben (egyetemi könyvtár) fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A SZTE SZAKK Pszichiátriai Klinika a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Klinikájával és a Debreceni Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájával karöltve immár második alkalommal szervezte meg a PsychArt24 című alkotó akciót.

Lelkes amatőröket és rutinos művészeket egyaránt szívesen látnak a kihíváson. A képeket elárverezik, az összegből a pszichiátriai alapítványokat támogatják. Fotó: Kuklis István

– Legutóbb százötvennél is több kép készült, reméljük, hogy idén is hasonló lelkesedéssel jönnek a jelentkezők. Az egész akciónak az az örömteli célja, hogy megmozgassuk a városlakókat és az egyetemistákat, és hogy kicsit megmutathassa magát a klinika művészetterápiás munkacsoportja – mondta el lapunknak Kálmán János, az SZTE Pszichiátriai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára.

Az akció 24 óra hosszán keresztül tart, így szombat délig szünet nélkül várják az alkotni vágyókat a József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

– A képeket kiállítjuk, majd elárverezzük, a bevételből pedig a klinika alapítványait támogatjuk – tájékoztatott a tanszékvezető. Hozzátette, a szegedi klinikán több mint harminc éve működik a művészetterápiás munkacsoport.

– A mentális betegséggel élők sokszor nehezen fejezik ki magukat, érzéseiket, gondolataikat. A művészet a nonverbális kommunikáció formája lehet, mely lehetőséget ad számukra az önkifejezésre – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában