Szeged

2021.09.09. 13:40

Fogyatékkal élőket is támogattak

Összesen 91 nyugdíjas egyesület és fogyatékkal élőket segítő szervezet kapott támogatást idén a várostól. Az erről szóló okiratokat Botka László adta át csütörtökön a városháza házasságkötő termében.

Munkatársunktól

Programokra is költhetik a támogatást. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A polgármester elmondta, hogy összesen 26 millió forintot osztottak szét, amiből 18 milliót a nyugdíjas szervezetek kaptak.

A pénzből programokat szervezhetnek. A fennmaradó összeget 37 fogyatékkal élőket segítő szervezet kapta meg. Kiderült, hogy ők 3200 valamilyen fogyatékkal élő emberen segítenek, nap mint nap. A nyugdíjas szervezetek támogatása 110 és 490 ezer forint között mozog, a fogyatékkal élőké pedig 110 és 300 ezer forint között.

Programokra is költhetik a támogatást. Fotó: Frank Yvette

Botka László azt is elmondta, hogy a koronavírus-járvány megviselte Szeged költségvetését is, de ennek ellenére sikerült kigazdálkodniuk az idei támogatási összeget. A polgármester arról is beszélt az okiratokat átvevő egyesületi képviselők előtt, hogy ő már a múlt héten megkapta a koronavírus elleni védőoltás harmadik adagját, és arra kért mindenkit, hogy döntsön hasonlóan, és kérje a vakcinát.

Szegeden a nyugdíjas egyesületek és a fogyatékkal élőket segítő szervezetek évek óta pályázhatnak az önkormányzat idős- és fogyatékosügyi keretére a közösségi programjaik megvalósításához. A támogatások odaítéléséről a közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában