Szeged

2021.09.15. 15:58

Lelkesen gyűjtötték a papírt Petőfitelepen – Fotók

Szerda reggel már rutinosan álltak be a petőfitelepi általános iskola elé, a Fő téren letett konténer mellé az autóval érkező apukák és anyukák. Nem először szerveztek már ide papírgyűjtést, s ahogy a legutóbbi akció sikeres volt, ez is nagyon jól indult, becsöngetésre jó harmadáig, szűk feléig megtelt papírral a konténer.

K. A.

Szeged, 20200915. Papírgyûjtés a Petõfitelepi Petõfi Sándor iskola elõtt. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A harmadik osztályos Sztanojev Olívia édesapjával érkezett, ketten pakolták a könyveket, régi füzeteket és a háztartási papírhulladékot. Az elsős Dukai Dávidot édesanyja hozta a suliba autóval, ők is lelkesen töltötték a konténert a kocsi csomagtartójából. Ugyancsak anyukájával érkezett a negyedikes Puskás Gergely és bátyja, a nyolcadikos Mihály, ők is meglehetősen sok papírt hoztak, ráadásul nem is közelről, hanem Újszegedről.

Egy kismama csordultig megtöltött Suzukival állt be a templom és a konténer közé, a jelenlevő urak és hölgyek természetesen nem engedték, hogy ő pakolja ki csomagtartóból és a hátsó ülésekről a valóban rengeteg papírt. Több férfi is segített a konténer minél gazdaságosabb feltöltésében, nevezetesen úgy, hogy a hölgyek és a kisebb gyerekek által csak úgy letett kötegeket, beljebb és feljebb dobálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában