szegvár

2021.09.10. 12:46

Nyilatkozatháború az egészségház körül

Lapunk is beszámolt Gémes László megyei közgyűlési elnök és Farkas Sándor or­szág­gyűlési képviselő Szegváron tartott sajtótájékoztatójáról, amelyen az egészségház felújításáról esett szó. Bejelentették, hogy segítenek megszerezni a projekthez a hiányzó nagyjából 30 millió forintos összeget, egyben nehezményezték, hogy a fejlesztés még nem indult el, pedig a forrás év elején megérkezett.

A felújítás egyelőre még nem kezdődött el. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Szabó Tibor, Szegvár polgármestere azzal kereste meg lapunkat, hogy a sajtótájékoztatón elhangzottakkal ellentétben nem rajtuk múlik, hogy még nem kezdődött el az építkezés.

A felújítás egyelőre még nem kezdődött el.
Fotó: Kovács Erika

– A projekt adminisztrációját a megyei önkormányzatnak kell megvalósítania. A közbeszerzési felhívásra 2 ajánlat érkezett, az alacsonyabb is több mint 35 millióval haladta meg a rendelkezésre álló pénzt. Mivel ezt az önkormányzat nem tudja biztosítani, ezért szükséges többlettámogatást igényelni. A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint ez legalább 6 hónapos csúszást eredményez az új közbeszerzés miatt – mondta.

Gémes László ugyancsak megkereste lapunkat, ő a Szabó Tibor közösségi oldalán kitett közleményre reagálva azt közölte, hogy épületfelújítás kapcsán csak Szegvárral léptek konzorciumra, mivel nagyon lecsökkent az önkormányzat hivatali apparátusa. Hangsúlyozta, a konzorcium vezetője nem a megye, hanem Szegvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában