Szeged

2021.09.22. 10:59

Reggelivel várták a bringásokat az Autómentes Napon – Galéria

Az Európai Mobilitási Hét részeként az autómentes közlekedésről szól a nap egész Európában szerdán, így megyénkben is programokkal várták az érdeklődőket, a környezettudatos közlekedők pedig ajándékokat kaptak.

K. A. R.

Huszadik alkalommal csatlakozott hazánk az Európai Mobilitási Héthez. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Szegeden is bringás reggeli tartottak az Autómentes Napon, de idén nem a Somogyi-könyvtár előtt, hanem az Anna-kútnál vendégelték meg a biciklivel, rollerrel vagy görkorcsolyával arra járókat.

Ezúttal is pizzás és kakaós csiga volt a menü, valamint volt még Túró Rudi is, ezt a Mizo ajánlotta fel. Emellett pedig a Biciklin Szegeden kerékpár gyorsszervizzel készült, így olajozni, láncot húzni, ülést beállítani és gumikat felfújni is lehetett.

Nagy Sándor alpolgármester az eseményen bejelentette, bár az uniós finanszírozású, a város nagy munkáltatóival közösen megvalósított SASMob projektjük jövőre lezárul, de folytatják a munkaadókkal az együttműködést a fenntartható közlekedés feltételeinek javítása érdekében. Éppen ezért egy városi alapot hoznak létre a munkaadók számára, akik a környezetbarát közlekedés feltételeinek megteremtésére igényelhetnek majd forrást – mutatott rá.

Beszélt arról is, hogy az elmúlt évtizedben sokat tettek azért, hogy Szeged kerékpárosbarát város legyen, ennek része most az Oskola utcai csomópont átépítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában