Szeged

2021.10.14. 13:37

A MEFESZ megalakulásának 65. évfordulóját ünneplik

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és az SZTE 1956 Emlékbizottság október 16-án a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége megalakulásának 65. évfordulóján nyílt megemlékezést tart.

delmagyar.hu

Forrás: DM

Az ünnepségen a MEFESZ megalakulására emlékeznek, mely az 1956-os forradalom előzménye volt. Október 16-a egyben a Hallgatói Önkormányzatiság és az Egyetemi Autonómia napja.

Az ünnepség programja:

16:00-16:30 Az 56'-os emlékmű megkoszorúzása a TIK és BTK épülete között, majd átvonulás a BTK Auditórium Maximum előadóterembe

17:00-18:30 Ünnepi Választmány ülés, a Hallgatói Mozgalomért díjak átadása

„1956. október 16-án, Szegeden az Auditórium Maximumban összegyűltek a szegedi diákok. Ekkor még senki sem gondolta, hogy az összegyűlt diákok mozgalmat indítanak, mely forradalomhoz vezet. A kezdeményezés után három nappal a hallgatók által megfogalmazott politikai követeléseket is programba vették a szervezők, majd október 17-én csatlakozásra hívták az ország többi egyetemét. A szegedi diákok által megfogalmazott követelések a forradalom követeléseivé váltak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában