50 éves acélcsöveket cserélnek, de meddig?

2021.10.07. 08:38

Akadálypálya lett Szegeden a Kossuth Lajos sugárút

A hónap végéig biztosan maradnak a forgalmi akadályok az úttesten és a járdán is az 50 éves acélcsövek cseréje miatt. Eközben a környező utcákban is korlátozásokra kell számítani építkezés és csőcsere miatt.

Munkatársunktól

Fotó: Torok Janos

A gyalogosok, a kerékpárosok és az autósok egyaránt akadályozva vannak a Kossuth Lajos sugárúton a közlekedésben, ahol már hetek óta az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. saját beruházási forrásból finanszírozott hálózatrekonstrukciós munkát végez. Múlt hét óta a Szent Rókus-templomtól az Eszperantó utcáig lezárták a belső sávot a körúton.

Olvasóink szerint a helyzetet rontja, hogy a hét eleje óta veszélyessé vált a Pozsonyi Ignác utca és a Kossuth Lajos sugárút kereszteződése, hiszen ott nemcsak a lezárt sáv, hanem a gyalogosátkelőknél zajló munkálatok is problémát okoznak. Néhány járókelő lapunknak azt mondta, hogy eddig is félve és igen nehezen keltek ott át az úttesten, most viszont a zebrák előtt felbontott járdaszakaszok miatt szinte lehetetlen az átjutás.

Körültekintőnek kell lenni a megye egyik baleseti gócpontjánál, a Kossuth Lajos sugárút és a Pozsonyi Ignác utca kereszteződésében. Fotók: Török János

Nem véletlen, hogy balesettől tartanak itt a szegediek, hiszen ez a kereszteződés felújítástól függetlenül is baleseti gócpontnak számít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vizsgálata szerint. A 2017–2019 között ebben a kereszteződésben 3 súlyos és 5 könnyű sérüléssel járó baleset történt.

A Kossuth Lajos sugárúton egyébként 50 éves acélcsöveket cserélnek korszerű, műanyag PE-vezetékre.

A cég közleménye szerint a földgázszolgáltatás üzembiztonságának növelése érdekében az MVM Égáz-Dégáz tervszerűen végzi a korszerűtlen és műszakilag rossz állapotú gázelosztó hálózati elemek, szakaszok cseréjét. A munka várhatóan október 31-ig tart.

Nemcsak a sugárúton, hanem a környező utcákban is bonyolult a közlekedés. A Pozsonyi Ignác utcában lakóház építése miatt kell korlátozásokra számítani, míg a Hétvezér utcában nyár óta ivóvízvezeték-felújítási munkálatokat végez a Szegedi Vízmű Zrt. Félpályás útlezárásra, forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra is számítania kell az arra járóknak a Damjanich utcától a Párizsi körútig tartó szakaszon. Például jelenleg a Párizsi körút és a Pacsirta utca közötti szakaszra csakis a Pacsirta utcából lehet behajtani.

A hónap végéig biztosan maradnak a korlátozások a járdán és az úttesten is.

A társaság közleménye szerint itt egészen novemberig számítani kell a forgalmi rendben változásokra. Érdemes körültekintően és a megengedett sebesség betartásával közlekedni az utcában a balesetek megelőzéséért. A munka az ivóvíz-szolgáltatásban csak korlátozottan okoz átmeneti fennakadást, amiről az érintett fogyasztókat értesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában