A Dobó, a Bibó és a Janáky utca 118 bérlakását újítja fel az önkormányzat

2021.10.13. 19:02

Nem értik, miért ősszel kell ablakot, ajtót cserélni

Örülnek az önkormányzati bérlakások felújításának a vásárhelyi Dobó, Bibó és Janáky utcában élők, de annak már nem, hogy ősszel, illetve télen cserélik majd ki a bérleményeik nyílászáróit. Véleményük szerint vagy idén nyáron kellett volna a munkálatokat elvégezni, vagy el kellett volna halasztani jövő nyárra.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Mint lapunk korábban megírta, a 118 lakás felújítását célzó pályázat nem a mostani önkormányzat érdeme, erre még a korábbi, Márki-Zay Péter előtti fideszes városvezetés pályázott. A múlt héten az önkormányzat tízperces lakossági fórumot tartott a játszótéren a lakóknak, amire szinte senki nem ment el. Egyébként ott csupán annyi derült ki, hogy a felújításokat a következő hét hónapban végzik el. A lakásokat hőszigeteléssel látják el, nyílászárócserék történnek, a meleg víz előállításához pedig szivattyús rendszert üzemelnek be a lakásokban. A Dobó utcai bérlakásoknál újra kiírják a közbeszerzési eljárást, ott leghamarabb a jövő év elején indítják a felújítást.

A lakók nem sokat tudnak a munkálatokról. Akiket megkérdeztünk, nem merték a nevüket adni. Nem akarták, hogy bajuk legyen abból, hogy beszéltek.

– Kaptunk egy levelet a várostól, de abból nem sok derült ki a munkákról. Én például dolgozni járok. Tudnom kellene, hogy melyik nap, hány órakor érnek majd ide hozzám a munkások, mert akkor meg kell oldanom, hogy itthon legyek – mondta egy asszony.

– Nagyon huzatosak a lakások, rengeteget kell fűteni télen. Reméljük, jó néhány fokkal melegebb lesz majd az otthonainkban, ha meglesz a hőszigetelés és az ajtó-ablak csere. Jó lenne, ha a PVC-padlónkat is kicserélnék laminált padlóra, az melegebb hatású. Ami még nagyon kellene, az a kerítés, mert több sorháznál nincs – erről már egy háromgyermekes fiatalasszony beszélt.

Mindketten arra panaszkodtak, hogy a lakások penészednek, szerintük azzal is kellene kezdenie valamit az önkormányzatnak.

Annak sem örülnek, hogy az év leghidegebb időszakában cserélnek majd náluk nyílászárókat. Véleményük szerint a fürdőszobaival együtt öt ablak és két ajtó kiemelése után bármilyen gyorsak is lesznek a mesterek az új nyílászárók behelyezésével, jégveremmé válik majd a lakásuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában