Szeged

2021.10.08. 16:40

Öregdiák mentorokat díjaztak az egyetemen

Ünnepélyes keretek között kezdődött el az SZTE Alma Mater Alumni Programjának 16. ciklusa pénteken.

Munkatársunktól

Kitüntetéssel méltatta az egyetemvezetés a legkitartóbb és legaktívabb mentorokat. Fotó: Török János

A 2014 óta működő program célja, hogy az SZTE diplomásai, a mentorok egy vagy több, még a szegedi egyetemen tanuló hallgatót támogassanak szakmai tudásukkal, megosszák ismereteiket és tapasztalataikat a hasonló munkaterületre készülő diákokkal.

A rendezvényen Rovó László rektor köszöntötte az öregdiákokat és mentoráltjaikat, aki hangsúlyozta, a szegedi egyetem erejét az elmúlt száz évben kialakult, sok dimenziós kapcsolatrendszere adja. E hálózatnak fontos alapköve, hogy az öregdiákok tudásukat és tapasztalatukat visszaforgatják az alma mater felé. Az eltelt 15 ciklus eredményeit Görög Márta, alumni ügyekért felelős rektori megbízott ismertette. Elmondta, 576 sikeres mentorálási együttműködés zajlott már le, jelenleg pedig 18 országból összesen 638 mentor érhető el a program weboldalán, akiknek közösségébe immár Karikó Katalin is csatlakozott.

Kitüntetéssel méltatta az egyetemvezetés a legkitartóbb és legaktívabb mentorokat. Fotó: Török János

Az egyetem vezetősége köszönetképpen a tíz, valamint az öt cikluson keresztül átívelő, folyamatos rendelkezésre állásért, és a hallgatók számára nyújtott kiemelkedő szakmai támogatásért alumni mentorainak Mester Mentor, valamint Kiváló Mentor címet adományozott, míg a legaktívabb mentoráltakat, akik maguk is vállalták középiskolások mentorálását, A Jövő Mentora címmel jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában