Budapest

2021.10.27. 10:58

Országos díjat kapott a szegedi professzor

Egészségügyi szakmai díjakat adott át Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban kedden – írta az MTI.

Babik Barnát, az SZTE ÁOK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének intézetvezetőjét Batthyány-Strattmann László-díjjal méltatta Kásler Miklós. Fotó: MTI

Fotó: MTI

Köszöntőjében úgy fogalmazott, a magyar egészségügy a kereszténység értékein, a szereteten, az odafigyelésen és egymás tiszteletén alapul.

Babik Barnát, az SZTE ÁOK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének intézetvezetőjét Batthyány-Strattmann László-díjjal méltatta Kásler Miklós.
Fotó: MTI

– Az orvoslás szemléletében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket

– mondta a miniszter, majd kiemelte, a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen gazdag arisztokrataként kastélyában kórházat kialakítva, ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

A kitüntetettekhez szólva hangsúlyozta, a díjazottak ezt a keresztényi tradíciót képviselik, emberségből mutattak példát. Az ünnepélyes díját­adón Batthyány-Strattmann László-díjban heten, Pro Sanitate-díjban hetvenkilencen részesültek, huszonhárman pedig miniszteri elismerő oklevelet vehettek át Kásler Miklós minisztertől és Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárától.

A díjazottak között méltatták Babik Barnát, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanárát is, aki a Batthyány-Strattmann László-díjat vette át Kásler Miklóstól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában