Megkérdeztük az olvasókat

2021.10.13. 13:58

Piacot, vidámparkot látnának a Cserkó helyén

A városvezetésnek nincs konkrét elképzelése, hogy mit lehetne építeni a Cserepes sori piac helyén. Az olvasóinknak viszont van, kérdőívünkön keresztül szavaztak. A piac, a koncertterem és a vidámpark végzett a dobogón.

Kiss Anna

20201130 Szeged Cserepes sori PIAC Kft. bejárata zárás után. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Forrás: Archív fotó

Fotó: Karnok Csaba

Eladja az év elején bezárt Cserepes sori piac területét és a Cserepes Sori Piac Kft.-ben lévő 91 százalékos tulajdoni részét a szegedi önkormányzat – számoltunk be róla korábban, ahogyan arról is, hogy együtt a kettőért 466 millió forintot kérnek. A közgyűlésen és a bizottsági üléseken is hatalmas vitát váltott ki az értékesítés, az egyik legnagyobb vita a pénzügyi bizottság ülésén volt, ahol Tápai Péter, a bizottság elnöke arról érdeklődött az alpolgármestereknél, hogy mit látna szívesen a terület helyén a város.

Kiderült, konkrét elképzelés nincs, de inkább a lakópark felé hajlik a városvezetés.

Éppen ezért megkérdeztük olvasóinkat, hogy ők mit látnának legszívesebben a piac helyén. Összesen 2304-en mondták el véleményüket. A legtöbben vissza szeretnék kapni a Cserepes sori piacot, de szinte ugyanennyi válaszadó szerint koncerttermet kellene építeni ott, sőt arra is igen sokan voksoltak, hogy IKEA nyíljon a területen.

 

A kérdőívben lehetséges válaszként megadtuk a képviselők által komolyan és humorosan felvetett ötleteket is.

Egészen meglepő eredményt kaptunk, ugyanis a válaszadók 41,9 százaléka vidámparkot szeretne, mert az nincs a környéken. Emellett 22,5 százalék fürdőt, 15,8 százalék lakóparkot, 13 százalék játszóteret, 6,9 százalék pedig parkolóházat képzel ott el.

Továbbá sok javaslat érkezett arra, hogy alakítsanak ki parkosított pihenőhelyet esővíz-gyűjtő tóval a területen. Javasolták még a gokartpályát, a legális graffitihelyet, driftpályát, valamint egy új gyárat is, amely több száz embernek adna munkát. Sőt, többen azt tanácsolták a városnak, hogy költöztessék át ide a Mars téri buszállomást.

Ugyanakkor az a bizottsági ülésen elhangzottakból is jól látszik, hogy a régi piacot már nem hozzák vissza. Kovács Tamás alpolgármester szerint azért sem, mert elmúlt már az ideje annak, hogy az emberek ponyva alatt, cipős dobozokon próbáljanak ruhát. Erre Szabó Bálint képviselő reagált, aki szerint a szegediek tízezrei próbálnak így, mert sokan pár tízezer forintból élnek, és számukra nem az a kérdés, hogy van-e rendes próbafülke, hanem hogy meg tudják-e venni a ruhát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában