a szegedi városüzemeltetési bizottság döntései

2021.10.07. 15:18

Utasszámlálást és közmeghallgatást is tartanak Szegeden

Temetői járatok segítik a sírkertekbe való eljutást, októberben utasszámlálás lesz, valamint több utcában is javítják a burkolatot – ezekről a városüzemeltetési bizottság döntött. A csütörtöki ülésen szavaztak arról is, hogy november 3-án közmeghallgatás lesz.

K. A. R.

Fotó: Illusztráció: Török János

A Volánbusznak és a Szegedi Közlekedési Társaságnak is kötelessége legalább 3 évente utasszámlálást végeznie Szegeden az önkormányzattal kötött szerződés alapján. Mindkét társaságnak egy munkanapon és egy szabad- vagy munkaszüneti napon kell megfigyelnie a le- és felszálló utasokat. A két cég úgy döntött, hogy ezt október 13-án és 16-án végzik el idén – derült ki a városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén.

A buszokon, a trolikon és a villamosokon is számlálóbiztosok lesznek jelen mindkét napon teljes üzemidőben. Ha valami okból nem tudják megvalósítani a tervezett számlálást, akkor azt november 10-én és 13-án pótolják.

Döntött a bizottság arról is, hogy idén is lesznek temetői járatok október 29. és november 1. között.

Ennek értelmében a 3F villamos meghosszabbított üzemidővel, 19 óra 20 percig jár majd mindhárom napon. Továbbá a Volánbusz 12-es jelzésű, alacsony padlós, csuklós buszai érintik majd a nagyobb lakótelepeket és a jelentősebb átszállási pontokat, valamint a Belvárosi temetőbe félóránként indul majd busz.

Menetrendi változásról is szavaztak a képviselők, ugyanis a Naturtex Kft. kereskedő közi új telephelyén mintegy 30-50 dolgozó venné igénybe a 64-es jelzésű buszt a Kereskedő köz (EXPO) megállótól a Mars térig.

Ezért október 18-tól december 31-ig munkanapokon 64-es jelzésű busz indul 14 órakor is a Mars térről, valamint 14 óra 15 perckor a Kereskedő köz (EXPO) megállótól.

Továbbá felújítják a Csongrádi sugárút 68/A és a Sárosi utca közötti szervizút parkolóit, a Gyékényesi utat a Zátony és a Szercsika utcák közötti szakaszon, valamint a Lékai, a Kinizsi és a Határőr utcát. Emellett arra kéri az önkormányzat a Pick Szeged Zrt.-t, hogy közmeghallgatáson számoljanak be a szabadkai úti székhelyükön tervezett új gyár építéséről a szegedieknek. A tervek szerint november 3-án tartják meg az eseményt.

A bizottság szavazott arról is, hogy pályázatot nyújt be a város az ivóvíz-szolgáltatás javítása érdekében. Ha sikerrel járnak, akkor víztermelő kutakat hoznak létre, valamint a kutakat és a vízműtelepeket összekötő vezetékeket is felújítják, amely által jobb minőségűvé válhat az ivóvíz Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában