Oktatóközpontot hoztak létre Szentesen

2021.11.22. 16:38

A szépészeti képzés új fellegvára lehet a szentesi oktatóközpont

Egy helyen biztosít gyakorlati képzést a fodrász-, a kozmetikus- és a kéz- és lábápoló szakmát tanulóknak a Szépészeti Oktató Központ. Az ágazati képzőközpont létrejöttével erősödnek a helyi szakképzés vállalati kapcsolatai, egyben pedig a szakképzési rendszer infrastruktúrája is fejlődik. Az új képzési helyen korszerűen felszerelt tanműhelyben képzett szakemberekkel készítik fel a diákokat a sikeres és eredményes munkára.

Majzik Attila

Modern körülmények között képezhetik majd a diákokat. Fotó: Kárpáti Lajos

Tavaly októberben indította el az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt a kiemelt projektet, aminek a keretében ágazati képzőközpontok létrehozását támogatták. Ezzel a minisztérium azt célozta meg, hogy javítsák a szakképző iskolák infrastruktúráját, valamint hogy szakmai és módszertani támogatást nyújtsanak a szakképzési centrumok számára.

Modern körülmények

A városban a Szentesi Ágazati Képzési Központ Nkft. és a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum együttműködésében nyílt meg a Szépészeti Oktató Központ. A képzési centrumnak nagy szerepe lesz a szakképző iskola szépészeti tagozata duális képzésének kiterjesztésében: a korszerűen kialakított szaktermekben modern körülmények között, a legkorszerűbb eszközökkel és szépészeti szerekkel sajátíthatják el szakmájukat a leendő fodrászok, kozmetikusok, valamint a kéz-és lábápoló szakemberek, ezzel pedig a szépészeti képzés régiós központja lehet Szentes.

Modern körülmények között képezhetik majd a diákokat. Fotó: Kárpáti Lajos

Konferenciák

– A központban a fodrász, a kozmetikus, valamint a kéz- és lábápoló szakmát tanuló diákok tudják tölteni a gyakorlatukat, ezekben a szakmákban egyébként is gyakorlatihely-hiány volt korábban. Itt tizenkét modern, jól felszerelt, minőségi termékekkel ellátott munkaállomáson tudnak egyszerre dolgozni – tájékoztatott Dancsó Erika, a nonprofit kft. ügyvezetője. A központ megálmodója azt is hozzátette, az új képzési hely a tágas tereknek köszönhetően egyben továbbképzések, szakmai konferenciák lebonyolítására is alkalmas.

Utánpótlás-nevelés

Az ágazati képzőközpontok szerepével kapcsolatban Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, hogy ezek létrejöttével a kisvállalkozók is lehetőséget kapnak arra, hogy minősített formában részt vállaljanak a tanulók szakmai képzésében. Mint a főigazgató elmondta, a vállalkozások is érdekeltek a diákok képzésében, hiszen az utánpótlás-nevelés mindenképpen fontos a szakma számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában