Mindszent

2021.11.07. 12:28

Felújítják a kempinget

Csaknem négymillió forint támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból a Tiszai strand kemping és a Nagyrévi kompkikötő felújítására a mindszenti önkormányzat.

Munkatársunktól

Forrás: Mindszent Város Önkormányzata

 

– Az eredeti pályázati tartalomtól eltérően célszerűbbnek gondoltuk a régi tűzrakók reno­válása helyett újak kialakítását – tájékoztatta lapunkat a részben befejezett, december végi határ­idővel vállalt munkálatokról Zsó­­tér Gábor alpolgármester. Hozzátette: a régi betonasztalok és padok felújítása helyett a tűzrakóhoz illeszkedő új eszközöket szereztek be.

A változtatás miatt viszont a megnövekedett anyagköltség többletforrást igényelt.

A település képviselő-testülete úgy döntött, a szűkös pályázati forrást a város további 5,5 millió forint önerővel kiegészíti. Zsótér Gábor a felújítás további részleteiről elmondta: új, a BárKa ke­rítésével harmonizáló elválasztót kap a kemping, a füves-fás területet karbantartják. Szintén a pályázati forrásból zárható ér­tékmegőrző szekrényeket vásároltak, amelyek tavasszal, a szezonkezdésre kerülnek helyükre.

Ebből a pályázatból újul meg a kompkikötő környéke is: felújítják a kerítést, és pótolják a hiányzó részeket. Az üzemi terület eszközeit kerítéssel zár­ják le, a meglévő féltető alá pa­dokat, asztalokat vásárolnak, és a terület rendezése, fásítása is hangsúlyos feladat. Az emlékmű környékét rendbe hozzák, és új emléktáblát helyeznek el ott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában