az 1956-os események áldozata lett

2021.11.04. 18:21

Földesi Tiborra emlékeztek Szőregen – Fotók

Öt évvel ezelőtt állítottak emléktáblát a szőregi templom lábánál Földesi Tibornak, aki az 1956-os események áldozata lett. A nemzeti gyásznapon az Őserő Dalárda és a KDNP szegedi szervezete koszorút helyezett el az emlékműnél.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke az eseményen arról beszélt, hogy egy hazafi, aki úgy érzi, lehetősége van cselekedni nemzete jövője érdekében, ritkán mérlegeli a racionális szempontokat, mert a szíve és a lelke viszi előre.

Ez történhetett Földesi Tiborral is, aki részt vett a Forradalmi Nemzeti Bizottságnak a munkájában és kulcsszerepe volt a forradalom hangjaként működő Széchenyi Rádió Szeged technikai feltételeinek megteremtésében, a helyi ÁVH felszámolásában. Emiatt halálra ítélték és 35 éves korában kivégezték. Hozzátette, Földesi Tibor példája a hazaszeretetnek, a közösségéért tenni akaró hős kiállásnak, melyre minden szőregi és szegedi polgár büszke lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában