Szeged

2021.11.27. 13:28

Karácsonyi hangulat a petőfitelepi kézműves vásárban

A magocska kézműves baráti kör tagjai a Petőfi-telepi Művelődési Házban ma 17 óráig tart adventi kézműves vásárt.

Munkatársunktól

Kézműves piac karácsonyi termékekkel a Petőfi-telepi Művelődési Házban. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A Magocska Kézműves Baráti Kör már 5 éve rendez vásárokat a Petőfitelepi Művelődési Házban, minden esztendőben a jeles alkalmakhoz kapcsolódva és általában ötször kínálják portékáikat – tudtuk meg Farkasné Frecot Tündétől, az egyik szervezőtől, aki az otthont adó intézményben népművelőként dolgozik, szakköröket vezet és nyári táborokat szervez.

A művelődési ház nagy termébe toppanót igazi adventi, karácsonyi hangulat fogadta, majdnem minden asztalon feldíszített fenyő idézte meg a szeretet ünnepét. Többen érdeklődtek, jártak asztaltól-asztalig válogatva a különböző termékek között, az apró díszektől a kerámiabögréken, az édességeken, a gyékény kosarakon át a karácsonyi ajtódíszig. Sok angyalkát is láttunk különböző anyagokból megformázva, valamint ékszereket gyöngyből és bőrből, filcdíszeket, mézet, lakásdekorációt és horgolást, nemez és üveg dísztárgyakat. A szebbnél szebb alkotásokat nemcsak megvehettük, magunk is elkészíthettük – akadtak erre vállalkozók, főleg gyerekek, de szüleik is kipróbálták ügyességüket igazi családi programként – a karácsonyi meglepetést szeretteinknek.

– Így még személyesebb az ajándék

– jegyezte meg Tünde. Zentai Juditnál például bőrökből fabrikálhattunk ékszert, illetve másutt adventi koszorút is „gyárthattunk” a családnak. A helyi, szegedi kézművesek alkotta Magocska Kézműves Baráti Kör 27 tagjából szombaton 15-en mutatták be és árusították portékájukat.

– A környékbeliek már megszokták a rendezvényeinket, akadnak családok, amelyek rendszeresen eljönnek, körbenéznek és vásárolnak, most közel százan voltak. Legutóbb október 23-ához kapcsolódva volt hasonló eseményünk. Ez az adventi az idei utolsó, utána mi is az ünnepekre, a meghitt otthoni pillanatokra koncentrálunk és készülünk, de jövőre újra várunk mindenkit – mondta Farkasné Frecot Tünde. A szombati rendezvényt összekapcsolták egy másik nevükhöz köthetővel, várták a #szeretetcsoki2021 akcióra az édességeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában