Szatymaz

2021.11.28. 08:57

Megváltozott a rendszer, de továbbra is igényelhető szociális tüzelő

Az elmúlt években Szatymaz önkormányzata a Belügyminisztérium biztosította keretből támogatta a rászorulókat téli tüzelővel. Mivel azonban a település lakosságszáma 2020 januárjában meghaladta az 5000 főt – ami önmagában egy nagyon örömteli hír –, a továbbiakban nincs lehetőségük szociá­lis tűzifa beszerzésére korábbi minisztériumi támogatással.

Munkatársunktól

Ezt kompenzálandó a képviselő-testület a 2021. októberi ülésén úgy határozott, hogy az önkormányzat saját költségvetéséből, természetbeni juttatásként tüzelőanyag-utalványt biz­­tosít a szociálisan rászoruló háztartásoknak. Ezt azok kaphatják meg, ahol a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a jelenlegi nyugdíjminimum összegének 180 százalékát, vagyis az 51 ezer 300 forintot – egyedül élők esetében ez az összeg 62 ezer 700 forintra emelkedik.

Szatymazon január 31-ig lehet a kérelmeket benyújtani. Illusztráció: Szabó Imre

A tüzelőanyag-utalvány tá­mogatás iránti kérelem fűtési szezononként egy alkalommal, október 1. és január 31. között nyújtható be az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, amelyhez csatolni kell a jövedelemigazolásokat is. A nyomtatvány a szatymaz.hu portálról letölthető, vagy a polgármesteri hivatal szociális irodájában ügyfélfogadási időben kérhető – benyújtására január 31. napjáig van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik