Rangos díjra jelölték a tervezőket

2021.11.08. 18:08

Számos nemzetközi szaklapban szerepelt a sándorfalvi ökopark

A Média Építészeti Díj közönségdíjára jelölték a sándorfalvi ökoparkot. A tavaly átadott létesítmény a szombati gálán végül nem kapott elismerést, a fiatal tervezőiroda munkája azonban már számos nemzetközi szaklapban is megjelent.

Timár Kriszta

20211103 Sándorfalva Nádastói tanösvény Fotó: Kuklis István KI Délmagyarország DM

Fotó: Kuklis István

Az Építészfórum által alapított Média Építészeti Díj tizenhét éve mutatja be a kortárs magyar építészet legkiemelkedőbb és legizgalmasabb munkáit. A nemzetközi szaktekintélyekből álló előzsűri idén több mint 160 alkotás közül választotta ki a legjobbakat épület, épített környezet és terv kategóriákban. A zsűri által a döntőbe juttatott 5-5 munka mellett további 10-10 épületet közönségdíjra terjesztették elő, melyek közül szavazással dőlt el, hogy ki kapja az elismerést.

A nyáron megnyitott sándorfalvi Ökopark is a közönségjelöltek között szerepelt, melyet a Paradigma Ariadné tervei alapján építettek meg. A 65 millió forintos turisztikai beruházás uniós forrásból jött létre, az 500 méter hosszú ívelt tanösvény egy 200 négyzetméteres bivalyistállót, három merengőt, valamint egy kilátót kapcsol össze.

– Mindezt 2016-ban terveztük és ez volt az egyik első, megvalósult alkotásunk. Ugyanis a tervezőirodánk még nagyon fiatal, mindössze 5 éves

– mesélte Molnár Szabolcs társalapító. Két kollégájával 2015-ben szereztek diplomát, ezt követően hozták létre cégüket, amellyel Közép-Kelet-Európa meghatározó építészeti irodájává szeretnének válni. Sándorfalvi munkájukkal azért neveztek erre a rangos megmérettetésre, mert szakmailag már most is sok elismerést kapott ez a munkájuk.

A sándorfalvi Ökopark információink szerint a második lett a közönségszavazáson. Fotó: Kuklis István

– Írtak rólunk a Forbes magazinban, a legnívósabb hazai építészlapban, az Oktogonban, de a világ legszínvonalasabb szaklapja, a Domus, illetve az Architecture Review is beszámolt az Ökoparkról, vagyis nemzetközileg is ismert lett ez a munkánk – sorolta Molnár Szabolcs, akinek egyébként személyes kötődése is van ehhez a projekthez, hiszen sándorfalvi származású és családja még most is itt él.

A szombati díjátadón kiderült: a Média Építészeti Díj közönségszavazását végül nem a Paradigma Ariadné nyerte: a szavazók a formabontó épületegyüttes helyett egy szecessziós villa felújítását szavazták meg az első helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában