Kiskereskedőket tett tönkre a város azzal, hogy a piaci bódéikat ledózeroltatta

2021.11.19. 15:06

Tápai Péter: Embertelen döntéseket hoznak Botka Lászlóék

– Úgy tűnik, az a rengeteg elkövetett bűn, ami Botka László nevéhez köthető, most már a polgármestert is eléri – mondta a pénteki sajtótájékoztatón a szegedi Fidesz frakcióvezetője.

Suki Zoltán

20210120 Szeged Tápai Péter a szegedi Fidesz alelnöke sajtótájékoztatója fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: Archív fotó

Fotó: Kuklis István

Tápai Péter emlékeztetett, hogy a napokban állt vádlottként bíróság elé társaival Gyulán Botka László és Nagy Sándor alpolgármester a Mars téri pavilonbontás miatt. A frakcióvezető úgy látja, hogy több kiskereskedőt tett tönkre a város azzal, hogy a piaci bódéikat ledózeroltatta.

Életek mentek tönkre

– Több kiskereskedő az élete munkáját látta ott tönkremenni, és az embertelen, baloldali értékekre fittyet hányó városvezetés nem törődött a sorsukkal és a kártalanításukkal – fogalmazott Tápai Péter.

Szerinte a Mars téri piac eldózerolása az egyik szimbóluma Botka Lászlóék embertelen működésének, akik ha kell, emberen, tulajdonon, bármin átgázolnak, csak hogy elérjék céljukat.

Tápai Péter azt is elmondta, hogy nincs még egy önkormányzat az országban, amit ennyi büntetőügy vesz körül.

Eljött az idő

– A bíróság elé állításnak már korábban meg kellett volna történnie a rengeteg múltban elkövetett bűnért. Most végre eljött az ideje, hogy Botka László és tettestársai szembenézzenek embertelen tetteikkel. Mert biztosan Botka Lászlónak sem tetszene, ha valakik az éj leple alatt lerombolnák a házát, és kártalanítás nélkül több mint egy évtizeden át megúszhatnák az ügyet. Márpedig a Mars téren ez történt, Botkáék mások tulajdonát tették tönkre és rombolták le – mondta a fideszes politikus, aki hozzátette: a szegedi Fidesz üdvözli, hogy végre úgy tűnik, minden aljasság felett már nem huny szemet az igazságszolgáltatás.

Korábban megírtuk, hogy vádlottként állt kedden bíróság elé Gyulán Botka László szegedi polgármester, Nagy Sándor jelenlegi, és Szentgyörgyi Pál korábbi alpolgármester a 2009-es emlékezetes Mars téri pavilonbontás miatt. A károsult kereskedők perelték be őket, mert megelégelték, hogy még mindig nincs felelőse annak, hogy 2009. november 29-én eldózerolták a Mars téri piacon a pavilonjaikat. Ezért döntöttek úgy, hogy a szerintük a bontásról ténylegesen döntőket perelik be, pótmagánvádas eljárásban. Azt szeretnék elérni, hogy a bíróság mondja ki: Botka László szegedi polgármester, Nagy Sándor jelenlegi és Szentgyörgyi Pál korábbi alpolgármester és társaik döntöttek a pavilonok sorsáról, azaz a dózerolásról.

Áthelyezésnek indult

Az egész ügy akkor kezdődött, amikor Szeged uniós támogatást nyert a Mars tér rekonstrukciójára. Ekkor felmondták a korábbi bérleti szerződéseket, azonban az addig ott árusítók nem bontották el a pavilonjaikat, ezért a város pert indított. Mielőtt jogerős ítélet született volna, az akkori cégvezető 2009 novemberében szerződést kötött négy elárusítóhely, köztük az egyik jelenlegi pótmagánvádló pavilonjának áthelyezésére. Bár lényegesen egyszerűbb lett volna a pavilonok bontása, úgy döntöttek, hogy inkább áthelyezik az építményeket. A kivitelezővel abban állapodtak meg, ezt úgy csinálják, hogy épségben maradjanak a pavilonok. Ez azonban nem így lett, a pavilonok tönkrementek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában