Jótékonyságra hív az egyház

2021.11.20. 10:00

Vásárlásunkkal is másokon segítünk

Szent Erzsébettől karácsonyig jótékonysági akciót indított a Belvárosi Plébánia a megyeszékhelyen a Szeretet nevében mottóval.

K. A. R.

20211119 Szeged A Szeretet nevében címmel a Belvárosi Plébánia jótékonysági gyűjtést és vásárt rendez a Karitasz javára Szent Erzsébet ünnepétől egészen karácsonyig. Most vasárnap a dóm előtt helyi termelőtől vásárolhatunk, a pénzt a Kálvária Védőotthonban gondozott, értelmi fogyatékkal élő gyermekek gondozására fordítják. Képen: Kondé Lajos atya. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Minden vasárnap másokon segíthetnek a nagylelkű szegediek vagy a városban járók, az első alkalommal, november 21-én a szentmiséken befolyt perselyadományokat a Karitász javára ajánlják fel. Emellett ezen a napon a dóm főbejáratánál helyi termékeket lehet vásárolni a Zabosfai Zöldségestől, ezzel pedig a Kálvária Védőotthonban gondozott, értelmi fogyatékkal élő gyermekeket, valamint a plébánia karitatív tevékenységét segítik a vásárlók.

Kondé Lajos, a Belvárosi Plébánia lelkipásztora lapunknak elmondta,

Szent Erzsébet napján mindig gyűjtést szervez az egyház, azonban idén nem szeretnék csupán egy napra korlátozni a jótékonyságot, azt szeretnék, ha az egész adventi időszak a másokon való segítségről szólna.

Ezért összefogtak a Zabosfai Zöldségessel és a Millenniumi Kávéházzal, és több héten át tartó akciót hirdettek – tette hozzá.

Kiemelte, a zöldségesben és a kávéházban elköltött minden ezer forint egy bizonyos százalékát olyan intézmények támogatására fordítják, amelyek nehéz helyzetben élő embereket segítenek.

Így a zöldség vagy kávé megvétele nemcsak a vásárlónak és az eladónak jó, hanem másoknak is.

Nem véletlen az, hogy épp Szent Erzsébet ünnepével indul az akció, hiszen ő volt az, aki lemondott a királyi udvarral járó kiváltságokról, és az elesetteken, rászorulókon segített. Kondé Lajos rámutatott, Szent Erzsébet minden kor példája, hiszen észrevette a betegekben, az elesettekben Krisztus arcát. Hozzátette, azt szeretnék, ha a kezdeményezésük is ezzel a lelkülettel valósulna meg, ha észrevennénk másokban Krisztus arcát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában