2021.12.23. 16:22
Bárányraguval lepte meg a közmunkásokat Détár Zoltán
Détár Zoltán december 21-én azokat a hódmezővásárhelyi dolgozókat vendégelte meg egy tál tejszínes bárányraguval, akik a közterületeken végeznek munkát. A Botond utcában szerdán két nagy bográcsban rotyogott az étel.
Forrás: Kovács Erika
– Ne feledkezzünk meg azokról, akik azért dolgoznak, hogy a városi közterületek rendben legyenek. Hódmezővásárhelyen is sokan végzik a településszépítő munkájukat kint, az utcákon akár 40 Celsius-fokban, de ilyenkor télen is, a kemény mínuszokban. Részben közmunkások, illetve a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. munkatársai. Sajnos azt látjuk, hogy a létszámuk egyre kevesebb, egyre idősebbek és sokan egyre betegesebbek is, hiszen ez a munka megviseli a szervezetet, az egészséget – mondta Détár Zoltán, a Vitézi Rend hadnagya, aki tavaly szervezett a közterületen dolgozóknak első alkalommal főzést a városban.
– A visszajelzés az elmúlt év karácsonya előtt is nagyon pozitív volt. Úgy döntöttem, a lehetőségeim szerint idén is meglepem őket. Egy ünnepi „gazdaglevest”, tárkonyos-tejszínes bárányragulevest készítettem, összesen hatvan adagot. Értesítettem azokat is, akik most szabadságon vannak, hogy ők se maradjanak ki – közölte.
Détár Zoltán ehhez a saját nevelésű bárányát adta, a leves több mint tízféle zöldséget is tartalmazott, például sárgarépát, zellert, szárzellert, zöldborsót, zöldbabot. Az ételt speciális fűszerkeverékkel ízesítette. A két bográcsba 4 kilogramm citrom leve is került, valamint egy-egy üveg balzsamecet és rengeteg tejszín.
Détár Zoltán év végén a szolgálatot teljesítő mentősöket és a tűzoltókat is meglepi egy bográcsos finomsággal.