Hódmezővásárhely

2021.12.23. 16:22

Bárányraguval lepte meg a közmunkásokat Détár Zoltán

Détár Zoltán december 21-én azokat a hódmezővásárhelyi dolgozókat vendégelte meg egy tál tejszínes bárányraguval, akik a közterületeken végeznek munkát. A Botond utcában szerdán két nagy bográcsban rotyogott az étel.

K. E.

Forrás: Kovács Erika

 

 

– Ne feledkezzünk meg azokról, akik azért dolgoznak, hogy a városi közterületek rendben legyenek. Hódmezővásárhelyen is sokan végzik a településszépítő munkájukat kint, az utcákon akár 40 Celsius-fokban, de ilyenkor télen is, a kemény mínuszokban. Részben közmunkások, illetve a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. munkatársai. Sajnos azt látjuk, hogy a létszámuk egyre kevesebb, egyre idősebbek és sokan egyre betegesebbek is, hiszen ez a munka megviseli a szervezetet, az egészséget mondta Détár Zoltán, a Vitézi Rend hadnagya, aki tavaly szervezett a közterületen dolgozóknak első alkalommal főzést a városban. 

 

– A visszajelzés az elmúlt év karácsonya előtt is nagyon pozitív volt. Úgy döntöttem, a lehetőségeim szerint idén is meglepem őket. Egy ünnepi „gazdaglevest”, tárkonyos-tejszínes bárányragulevest készítettem, összesen hatvan adagot. Értesítettem azokat is, akik most szabadságon vannak, hogy ők se maradjanak ki közölte. 

Forrás: Kovács Erika

 

Détár Zoltán ehhez a saját nevelésű bárányát adta, a leves több mint tízféle zöldséget is tartalmazott, például sárgarépát, zellert, szárzellert, zöldborsót, zöldbabot. Az ételt speciális fűszerkeverékkel ízesítette. A két bográcsba 4 kilo­gramm citrom leve is került, valamint egy-egy üveg balzsamecet és rengeteg tejszín. 

 

Détár Zoltán év végén a szolgálatot teljesítő mentősöket és a tűzoltókat is meglepi egy bográcsos finomsággal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában