szeged

2021.12.05. 12:02

Gyerekrajzok teszik szebbé a Covid-osztály folyosóit

Több száz rajzot küldtek a Zrínyi-iskola diákjai a járványkórházba, hogy ezzel vidítsák fel az ott dolgozókat. A képek ki is kerültek a folyosókra, pihenőkbe.

Timár Kriszta

Szeged – 2021.12.03. Rajzoltak a Zrínyi iskola alsós tanulói a Covid kórház dolgozóinak, köszönőlevelet kaptak érte. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Különleges kezdeményezést in­dított el a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola: gyerekrajzokat küldtek a járványkórházba, így téve szebbé az ott dolgozók mindennapjait. Az ötletet egy reggeli beszélgetés adta.

– Egy édesanyával találkoz­tam az iskola előtt, hozta a gyermekét, és mesélte, hogy most ő is a Covid-osztályon dol­­gozik. Panaszkodott, mi­­lyen megterhelő lelkileg ez a fel­adat, ezért megkérdeztem tőle, hogyan segíthetnénk. Ő vetette fel, hogy esetleg a gyerekek rajzolhatnának nekik – mesélte Balogh Kinga intézményvezető. Kezdeményezte is ezt egy értekezleten, kollégái pedig egyből lelkesen részt vállaltak a munkában. Az alsós osztályokból pillanatok alatt több száz alkotás érkezett be, amelyeket az ötletgazda édesanyával el is küldtek az egészségügyi intézménybe.

A legtöbb rajzot a negyedikesek készítették, akik egyébként is nagyon aktívak mindig, ha ilyen jellegű feladatról van szó.

– Azért csináltuk, hogy boldogságot okozzunk – mesélték a gyerekek.

A negyedikesek készítették a legtöbb rajzot, amelyekhez kedves üzeneteket is írtak.
Fotó: Karnok Csaba

– Egész nap gyógyítanak, és nagyon nehéz a munkájuk. Ha viszont ránéznek a képekre, abból erőt meríthetnek, és vidámabbak lesznek – sorolták, miért tettek jót ez­­zel az akcióval.

Elárulták: főleg kisállatokat, virágokat, szivárványt és más, kellemes hangulatot árasztó dolgokat rajzoltak. A legtöbb képhez pe­­dig jókívánságokat is fűztek.

Ezek között szerepelt például, hogy „köszönjük”, „szeretünk benneteket”, illetve hogy „ha rossz napotok van, akkor is le­­gyetek vidámak”.

Az iskolások akcióját nagy szeretettel fogadták a Co­vid-­dolgozók: még köszönő üzenetet is küldtek a gyerekeknek, illetve fotókat arról, mi lett a rajzok sorsa. Kitették azokat a folyosókra és a pihenőhelyiségekbe, így valóban kicsit vidámabbá váltak a komor osztály falai. Egy dolgozó elmesélte, hogy időnként végigsimítják ezeket a kedves képeket, ez ad nekik erőt a folytatáshoz.

Balogh Kinga intézményve­zető elmondta, büszke a gyerekekre és a kollégáira is, akik partnerek abban, hogy a gyerekek érzékenyítését ilyen fiatal korban elkezdjék. Hangsúlyozta, az iskola mindig élen járt az adománygyűjtésekben is, és a jövőben is igyekeznek lehetőségeikhez képest segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában