Szeged

2021.12.01. 13:50

Mától ismét Rotary Advent a Klauzál téren

Immár tizedik alkalommal rendezik meg adományozó programsorozatukat a Klauzál téren a szegedi rotarysták. Az MVM-Rotary Adventen mától december 23-ig összesen 29 család kap karácsonyi ajándékot.

T. K.

Tavaly a Covid miatt elmaradt a programsorozat, idén azonban a járványügyi szabályok betartása mellett ismét lesz MVM-Rotary Advent a Klauzál téren. Má­­tól december 23-ig minden délután 5 órakor a város karácsonyfájával szemben felállított színpadon adnak át adományokat rászoruló családoknak.

Elekes Zoltán főszervező, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagja elmondta, idén 29 család pályázatát fogadták el, amelyeket iskolák, óvodák ajánlottak figyelmükbe.

– Mindannyian átlagosan 100-100 ezer forint értékű adományt kapnak. Mindenkit megajándékozunk alapvető élelmiszerekkel, vitaminokkal, ezenfelül pedig olyasmivel, amire a legnagyobb szükségük van. Van, aki elektronikai berendezést kért, másnak a számláit segítünk rendezni – sorolta.

Az adományátadást mindennap színpadi műsor színesíti. Az estéken minden alkalommal ott lesz egy szegedi kötődésű ismert ember is: a kezdeményezést je­­lenlétével támogatja többek között Nagy Péter súlyemelő, Vajda Júlia operaénekes, Gregor Bernadett színművész, Király Levente, a Nemzet Színésze, illetve a szegedi kézilabda- és vízilabdacsapat tagjai.

Idén az MVM-Rotary Advent nemzetközivé vált, a London melletti Leytonstone egyik is­­kolájában is gyűjtés zajlik. De a szegediek is tudnak jótékonykodni: a színpad melletti faházban a rotarysták kínálnak forralt bort és teát adventi bögrében. Az adományokat az év eleji jótékonysági főzésükhöz gyűjtik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában