Szegedi hírek

2022.01.25. 16:53

Szegeddel példálóznak, miközben sanyargatják az elesetteket

Az MSZP szerint hazánkban jelentős lakhatási szegénység van, amit orvosolni akarnak, ha kormányra kerülnek. A szegedi Fidesz pedig arra emlékeztetett, hogy eközben a szocialisták a legkülönbözőbb módon sanyargatják a legelesettebbeket Szegeden.

A lakhatási szegénység felszámolását szeretné elérni az MSZP 13-15 ezer bérlakás építésével – erről beszélt keddi sajtótájékoztatóján Hiszékeny Dezső és Szabó Sándor országgyűlési képviselő. Mint elhangzott, a Fidesz lakáspolitikája nem veszi figyelembe a szociális szempontokat, továbbá ma hazánkban 3 millió ember lakhatási válsággal küzd, ebből 2 millióan penészes falak közt élnek, 150 családnál pedig fürdőszoba sincs. 

 

Úgy vélik, hogy a kormány otthontámogatási politikája csakis a felső-közép és a felső rétegnek szól.

 

Közölték, ha kormányra kerülnek, akkor a meglévő állami és önkormányzati lakásokat szeretnék felújítani, valamint állami támogatással bérlakás építési programot is szeretnének indítani. A felújításban Szeged lenne a minta, ugyanis Szabó elmondása szerint itt 700 lakás újult meg 2015 óta.

 

 

Erre reagálva a szegedi Fidesz lapunk azt írta, hogy jól ismert a szegedi szocialisták szlogenje az önkormányzat szolidaritásáról, azonban a valóság ennél szomorúbb képet mutat. Hangsúlyozták, évtizedeken át törvényellenesen, jelentősen túlárazva szedték be az alacsony komfortfokozatú lakásokban a vízdíjat, de a szociális lakásban élőket is sújtották közjegyzői díj és óvadék megfizetésével, amelyek szintén jogellenesnek bizonyultak. Mindezért semmilyen kártérítést nem kaptak a legnehezebb anyagi körülmények között élő érintettek – mutattak rá. 

 

Hozzátették, egyesektől részletek formájában a mai napig óvadékot szednek a jogsértés tudatában, a bérlők kiszolgáltatottságát kihasználva.

 

A párt szerint az inflációt jelentősen meghaladó mértékben emelik évek óta Szegeden a szociális lakásban élők lakbérét és a felvonódíjat, és a piaci ár többszörösét szedik be takarítás címén. A lakások felújítását pedig ugyancsak jelentősen túlszámlázva végzik el – a nyerészkedés, a sorozatos jogsértések, a legkiszolgáltatottabbak helyzetének kihasználása nem követendő modell, nem szolidaritás, hanem valami egészen más – tették hozzá.

 

A szegedi Fidesz a legnagyobb arcátlanságnak tartja azt, hogy míg Szabó Sándor szövetségesei helyben a legkülönbözőbb módon sanyargatják a legelesettebbeket, addig a két szocialista képviselő szemforgató módon a kormányt hibáztatja a lakhatási szegénységért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában