Szegedi hírek

2022.01.31. 15:54

Személyes történetek a Pedagógiai esték fókuszában

A napokban ünnepelte a Mentor(h)áló és a szegedi Ifjúsági Ház közös előadássorozatuk, a Pedagógiai esték hetedik születésnapját. A 2015. január 28-án rendezett, első előadás óta mintegy ötvenezer néző vett részt a programokon, amelynek köszönhetően a sorozat a dél-alföldi régió egyik legnépszerűbb rendezvényfolyamává nőtte ki magát – közölte Porkoláb Mihály, az SZTE JGyPK Mentor(h)áló Központjának ügyvivő szakértője hétfőn, sajtótájékoztató keretében, ahol a tavaszi évad programját is ismertette.

Porkoláb Mihály ismertette a Pedagógiai esték előadássorozat tavaszi évadának programját. Fotó: Frank Yvette

Elmondta, az év első felében 11 élő és 9 online előadással készülnek, amelyek fókuszában a személyes történetek állnak majd. A sorozatot Mérő László matematikus, pszichológus estje nyitja, aki a válságkezelésről beszél majd február 9-én. A következő előadó Keleti Arthur kibertitok jövőkutató szakember lesz, aki a kiberbiztonság és a mesterséges intelligencia világában kalauzolja hallgatóságát február 21-én. 

 

Márciusban szintén két előadás várja az érdeklődőket. Nőnapon a Móra Ferenc Múzeum két munkatársa, Kovács-Krassói Anikó és Medgyesi Konstantin Sissi-estje, 21-én pedig Mező Misi mesél majd életútjáról. Áprilisban Szabó Éva pszichológus veszi górcső alá a munkahelyi kiégés problémáját, majd Sal Endre író, újságíró, főszerkesztő hívja kalandra a nosztalgiázni vágyókat a '70-es évek kultikus gyermek- és rajzfilmjeinek világában. 

 

 

Az évad során előadást tart még Görög Ibolya protokoll szakember, Váraljai Anna művészettörténész, egyetemi oktató, Geszvein Erika tanácsadó szakpszichológus, Tóth Árpád karnagy és Mészáros Antónia, az Unicef Magyarország ügyvezető igazgatója is. 

 

A jegyértékesítés a jegyek.ihrendezvenykozpont.hu webfelületen zajlik majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában