Friss hírek a koronavírussal kapcsolatban

2022.01.06. 15:43

Újra lehet regisztráció nélkül oltakozni

Csütörtök reggelre újabb 182 fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanád megyében. Nemcsak az oltópontokon, hanem a háziorvosoknál is tartanak oltási akciónapokat Hódmezővásárhelyen.

Munkatársunktól

Illusztráció: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Csütörtök délután 2 órakor Csongrád-Csanád megyében is elindult az idei első oltási akció. A kormányhivatal honlapján azt írták, hogy januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval vehetik fel a 18 év felettiek a koronavírus elleni első, második vagy harmadik védőoltást. 

A megyében összesen hét oltópont működik: a vásárhelyi, a makói és a szentesi kórház, valamint a szegedi Vasas Szent Péter utcai Rendelőintézet mellett, már Csongrádon, Kisteleken és Mórahalmon is lehet oltatni.

A Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség megkeresése alapján nemcsak az oltópontokon, hanem a háziorvosoknál is tartanak oltási akciónapokat Hódmezővásárhelyen – írta honlapján csütörtökön az önkormányzat. Előzetes bejelentkezés ezekre az alkalmakra nem szükséges, mind az első, a második, vagy a megerősítő harmadik oltásra is lehet menni. Az időpontok háziorvosonként eltérőek, Hódmezővásárhely holnapján közlik a részleteket.

Ahogy máshol, Nagymágocson is kevesebben vesznek részt a közösségi eseményeken a járvány miatt mondta el a Rádió 7-nek Szebellédi Endre. A polgármester arról számolt be, hogy minden tavalyi rendezvényt a legszigorúbb járványügyi előírásoknak megfelelően tartottak meg, de volt olyan, ami elmaradt. Úgy látja, az helyiek nagy figyelmet fordítanak a szabályok betartására.

Aki pedig a megyéből Romániába utazna, arra kell figyelnie, hogy az ottani kormány a járványügyi korlátozások szigorításáról döntött. A kabinet január 8-tól kezdődően újabb 30 napra meghosszabbította a tavaly május óta folyamatosan érvényben lévő veszélyhelyzetet, ebben ismét kötelezővé tette az egészségügyi védőmaszkok viselését a nyílt és zárt közterületeken. A textilből készült maszkokat már nem fogadják el, kizárólag a sebészeti maszkok vagy az FFP-2-es szűrővel ellátott, az orrot és szájat eltakaró, légzésvédő maszkok használatát engedélyezik.

Csütörtök reggelre újabb 182 fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanád megyében, ahol eddig 56 764-en betegedtek meg a koronavírus miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában