Szegedi hírek

2022.02.16. 12:00

A támogatásoknak köszönhetően fejlődnek a családok

A baloldali kormányok idején a gyermekvállalás szegénységi kockázatot jelentett, de ez ma a kormány intézkedéseinek köszönhetően nem így van. Erről, és a Házasság hetéről Bartók Csaba, a Fidesz-KDNP Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben induló országgyűlési képviselő-jelöltje beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

Tovább bővítik a családtámogatási rendszert. Fotó: Kuklis István

- Folyamatosan bővül a családtámogatási rendszer, a magyar kormány 2010 óta jól látható családbarát intézkedéseket hozott – mondta a Házasság hete alkalmából tartott sajtótájékoztatóján Szegeden Bartók Csaba.

A Fidesz-KDNP Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben induló országgyűlési képviselő-jelöltje elmondta, hogy 2021-ben 96 ezer gyermek született, és ez a szám csak 2016-ban volt ilyen magas. Ugyancsak 2021-ben abortusz is lényegesen kevesebb volt, 40 ezerről 24 ezerre csökkent a terhességmegszakítások száma 2010 óta.

Ráadásul tavaly 72 ezer házasságkötés volt, ami 1986-ban volt ilyen magas utoljára.

Javultak az adatok Csongrád-Csanád megyében is, ahol 2019-ben 2606, tavaly pedig már 2934 házasságkötés történt, ami több mint 12 százalékos növekedést jelent.

A képviselőjelölt elmondta az is, hogy a baloldali kormányok idején a gyermekvállalás szegénységi kockázatot jelentett, de ez ma a kormány intézkedéseinek köszönhetően nem így van.

- A kormány nemcsak a jelenben, hanem a jövőben is támogatni fogja a családokat, továbbfejleszti a támogatásokat. A jövő a gyermekekben van – fogalmazott Bartók Csaba.

Magyarországon már 15 éve rendezik meg a Házasság hetét. A jubileumi évben válaszul a pandémiás időszak párkapcsolati kihívásaira a szervezők a figyelmet a kapcsolatok tudatos gondozására kívánják irányítani. A már húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A Házasság hetén egy héten át több mint ötven településen közel kétszáz programmal várják országszerte az önkéntes szervezők az érdeklődőket különböző helyszíneken és az online térben. A központilag szervezett programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában