Szegedi hírek

2022.02.12. 09:23

Felkarolják a falusi kisdiákokat

Fotó: Karnok Csaba

A Tanítsunk Magyarországért! programban háromnapos felkészítő tábor kezdődött pénteken az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar központi épületében. Mintegy száz egyetemi hallgató gyakorlati feladatokkal készül fel arra különböző tréningeken, hogy a félév során vidéki településen élő kisdiákokat mentoráljanak. 

 

 

A program célja, hogy az egyetemisták egy féléves kurzus elvégzése után a dél-alföldi régió kistelepüléseinek általános iskoláiban heti 4–6 órában mentoráljanak 3–5 fő 6–7. osztályos diákot. A mentorálás célja, hogy a kisdiákok sikerrel fejezzék be általános iskolai tanulmányaikat, képességeiknek és készségeiknek megfelelő középfokú oktatási intézményben tanuljanak tovább, valamint a munkaerőpiacon is boldoguljanak. A program szervezési és lebonyolítási feladatait az SZTE Junior Akadémia végzi, amelynek igazgatója, Újvári Edit köszöntötte a résztvevő fiatalokat. 

Kis csoportokban készülnek az első találkozásra. Fotó: Karnok Csaba

A felkészítő tá­­borban mentortanácsadó ok­­tatók vezetésével történik az első iskolai nap előkészítése. A hallgatók az egyes műhelymunkákon csoportokra bontva különböző szituációs feladatokat, gyakorlatokat próbálnak ki. A pénteki napot az Év Embere és Aranyanyu díjas Illésné Áncsán Aranka szakmai előadása zárta. 

 

 

– Tanári szakosként az első években semmi tapasztalatunk nincs a gyerekekkel, ez a program azonban lehetőséget biztosít erre. Nem szeretném, hogy amikor először kerülök tanterembe, én ijedjek meg a gyerekektől. Úgy gondolom, ez a program jó alkalom a rutinszerzésre – mondta el lapunknak, hogy miért jelentkezett a programba Topos Annabella másodéves angol–magyar szakos hallgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában