Virtuális túrára hívnak

2022.02.10. 15:01

Így még nem látta a makói zsinagógát

Egy új projekt segítségével virtuálisan, a fotelben ülve bebarangolhatjuk az ország legszebb zsinagógáit, köztük a makóit is, amely a kevés megmaradt magyarországi ortodox zsinagóga egyike – tájékoztatta lapunkat a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ).

MunkatársunktólMakó

Fotó: Szabó Imre

A szövetség és a Cödokó Alapítvány közös projektjében, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a World Jewish Congress anyagi támogatásának segítségével jött létre, virtuális, háromdimenziós túrák keretében egyelőre öt – de rövid időn belül további négy – zsinagógát lehet bejárni a tudastar.mazsihisz.hu címen. A tematikus virtuális séták és az ehhez kapcsolódó tudástár elsősorban az iskolai oktatást szeretné támogatni. A virtuális térben elhelyezett ismeretterjesztő tartalmak bemutatják az adott zsinagógát, az azt használó közösség múltját és részben képet adnak a zsidó hagyományokról is. 

A virtuális sétákhoz kapcsolódóan, tantárgyakra bontva kérdéssorokat állítottak össze, amelyek a pedagógusok óravázlataiba illeszthetők. Ezáltal a 3D-túrák és az ezekhez kapcsolódó tudástár egyaránt beépíthető a történelem-, a művészettörténet-, a földrajz-, az esztétika-, az etika- és a hittanórákba is. A projekt harmadik elemeként pedig adománygyűjtő akciókra is felhívják a figyelmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában